Справа про розкрадання газу на Львівщині відновлена

16:13 2 грудня 2022 р.

Фото до новини

Прокурори дошукуватимуть причин, через які чотири посадові особи обвинувачені у привласненні понад 300 млн куб. м природного газу у Новояворівську і Новому Роздолі.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП), пише Dailylviv.com.

30 листопада 2022 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду України задовольнила апеляційну скаргу прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про скасування рішення суду першої інстанції від 23.08.2022, яким закрито справу щодо заволодіння колишніми директором ТзОВ «Енергія – Новояворівськ», технічним директором ТзоВ «Енергія-Новий Розділ», фінансовим директором цих підприємств та радником директора ТзОВ «Енергія» понад 300 млн куб. м природного газу НАК «Нафтогаз України», вартість якого сягає понад 1,4 млрд грн.

Суд погодився з доводами прокурора, скасував вказану ухвалу та скерував справу на новий судовий розгляд.

Повний текст рішення суду буде оголошено 02.12.2022.

Досудовим розслідуванням встановлено, що впродовж 2013 - 2015 років підприємства-власники Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ уклали низку угод про закупівлю в НАК «Нафтогаз України» природного газу для виробництва теплової енергії населенню. З метою здешевлення тепла для цієї категорії споживачів, НАК постачав ТЕЦ газ за цінами, суттєво нижчими від ринкових. Як наслідок прибутковість виробництва електрики цими ТЕЦ перевищила 60% (проти 3-5% закладених в тариф Національною комісією, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), а НАК «Нафтогаз України» отримала збитки на загальну суму понад 1,4 млрд гривень.

Дії осіб, причетних до реалізації цієї корупційної схеми, а саме колишніх директора ТзОВ «Енергія – Новояворівськ», технічного директора ТзоВ «Енергія-Новий Розділ», фінансового директора цих підприємств та радника директора ТзОВ «Енергія» (якого слідство вважає організатором злочину), кваліфіковані за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 366 КК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Ексдиректорам фірм, які пов'язані з Дубневичами, інкримінують крадіжку газу на 2 млрд грн

Арештоване майно ТЕЦ у Новому Роздолі та Новояворівську продадуть, щоб у містах було тепло

Голова Солонківської ОТГ Богдан Дубневич замовив у фірми сина послуг на 600 тис грн

Дубневич розпочав ревізію землі у Солонківській ОТГ і назвав тих, хто роздерибанив 60 га

Дружина нардепа Дубневича подала в суд на поділ майна

Родина Дубневичів продає понад 3 гектари землі у Зубрі біля Львова

Суди на Львівщині заборонили фіскалам проводити перевірку компанії Дубневичів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів