Арештоване майно ТЕЦ у Новому Роздолі та Новояворівську продадуть, щоб у містах було тепло

08:10 4 вересня 2020 р.

Фото до новини

Відбулася нарада під головуванням Міністра Кабінету Міністрів України Олега Немчінова з обговорення питань, пов'язаних із забезпеченням належного функціонування Новояворівської та Новороздільської теплоелектроцентралей.

Про це інформує Урядовий портал, пише DailyLviv.

Нарада розпочалась з перевірки виконання рішення попередньої наради з обговорення питань, пов’язаних із врегулюванням проблем Новороздільської та Новояворівської ТЕЦ для уникнення зриву опалювального періоду та недопущення надзвичайної ситуації у місті Новояворівськ та місті Новий Розділ, що відбулась 10 серпня 2020 року.

«На жаль, Агентство з розшуку та менеджменту активів не виконало два своїх пункти або пояснило, що виконані пункти частково. Окрім цього, були заслухані звіти Національного антикорупційного бюро, Львівської обласної державної адміністрації, НАК «Нафтогаз України» та ТОВ «Нафтогаз тепло». Їх пункти виконуються вчасно», - пояснив Олег Немчінов.

На виконання доручення наради Агентство з розшуку та менеджменту активів підготувало проект постанови Кабінету Міністрів України «Щодо виключення порядку реалізації єдиних майнових комплексів». Це передбачає реалізацію арештованого майна з метою його подальшого функціонування. Також було отримано запевнення від зацікавлених організацій, що вони погодять цю постанову. У разі її ухвалення буде дозволено не просто  вчасно розпочати опалювальний сезон (зараз цим та підготовкою до сезону займається управитель), а й модернізувати і в подальшому використовувати ці енергомережі в місті Новояворівську та в Новому Роздолі. 

«Окремо виконуючий обов'язки керівника Агентства з розшуку та менеджменту активів отримав попередження про неприпустимість несвоєчасного виконання доручень Прем'єр-міністра України та Міністра Кабінету Міністрів України. Він був попереджений, що буде звільнений від  виконання своїх обов’язків, якщо ці доручення не будуть своєчасно виконані», - зазначив Міністр КМУ.

Нагадаємо, новий опалювальний сезон на Новороздільській та Новояворській ТЕЦ знову під загрозою.

У містах Новий Розділ і Новояворівськ пропонують оголосити надзвичайний стан.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів