Схему збагачення Лозинського опублікувала САП

15:41 10 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Завершено слідство у справі стосовно ексзаступника міністра розвитку громад Василя Лозинського.

9 жовтня 2023 року прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) прийняв рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно колишнього заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України (звільнено з посади 22.01.2023), його довіреної особи, підприємця та двох його спільників. Про це повідомила пресслужба САП, пише Dailylviv.com.

Як вже повідомлялось, влітку 2022 року Кабмін виділив майже 1,41 млрд грн Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури України на придбання резервного запасу обладнання для об’єктів тепло-, водопостачання та водовідведення з метою безперебійного проходження опалювального сезону 2022/23 року. 

Читайте також про цю справу:

Екскерівника Львівської ОДА взяли на хабарі $400 тис

Ексзаступник міністра Лозинський сидітиме під арештом удома

ВАКС взяв Лозинського під варту: застава - 100 млн грн

Суд заарештував Василя Лозинського, але заставу зменшив

Ексзаступник міністра Лозинський заплатив заставу і вийшов на волю

Слідством встановлено, що за укладання прямих договорів на закупівлю матеріалів і обладнання для проходження опалювального сезону заступник Міністра попросив у підприємця неправомірну вигоду в розмірі 8-10 % від суми укладених у майбутньому договорів, на що останній погодився.

Влітку 2022 року для реалізації досягнутих із заступником Міністра злочинних домовленостей, розуміючи, що процес укладання та виконання договорів є складним і довготривалим, підприємець утворив організовану групу, до складу якої включив не менше двох спільників, яким довів до відома зміст попередніх злочинних домовленостей із заступником Міністра, свій план злочинної діяльності та розподілив злочинні ролі.

У подальшому, використання заступником Міністра своїх службових повноважень щодо процесу виконання Розпорядження КМУ призвело до укладення угод зі строками поставки обладнання понад строк проходження опалювального сезону 2022/2023, що не тільки суперечило його меті, а ставило під загрозу добробут населення країни. 

Зловмисників було затримано після отримання довіреною особою заступника Міністра 400 тис. доларів США неправомірної вигоди. Разом із заступником Міністра та його довіреною особою затримано також підприємця та двох його спільників.

Дії колишнього заступника Міністра кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 КК України, довіреної особи заступника Міністра – ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України, підприємця та його двох спільників – ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 369 КК України.

На сьогодні детективами НАБУ відкрито матеріали досудового розслідування підозрюваним у справі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів