Екскерівника Львівської ОДА взяли на хабарі $400 тис

21:25 21 січня 2023 р.

Фото до новини

Сьогодні стало відомо про затримання Василя Лозинського в.о. міністра розвитку громад та територій України через розкрадання бюджетних коштів.

Про це інформує Міністерство інфраструктури України, пише Dailylviv.com.

За інформацією ЗМІ НАБУ провело обшуки та затримали заступника міністра. Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України надає повне сприяння слідству.

Як уточнив журналіст Михайло Ткач, "топ посадовця" кабінету міністрів затримано на хабарі 400 000 $". За інформацією слідства, надання хабара Лозинському пов'язане з закупівлею генераторів.

Василь Лозинський буде звільнений із займаної посади. Відповідне розпорядження щодо підготовки не обхідних документів вже надано віцепрем'єр-міністр з відновлення України Олександром Кубраковим.

Лозинського було затримано у справі від 26 вересня 2022 року, відкритій відповідно до частини 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки) та частини 4 статті 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою в інтересах того, хто її надає).

Як зазначається у статті 368, тепер Лозинському може загрожувати ув'язнення на строк від п’яти до десяти років, а також позбавлення права обіймати окремі посади чи займатися певною діяльністю на три роки та конфіскація майна.

Василь Лозинський був заступником міністра Олексія Чернишова з лютого 2020 року, а згодом тимчасово посів його посаду, коли Чернишова було призначено головою правління НАК "Нафтогаз".

Пізніше Мінрегіон приєднали до Міністерства інфраструктури в межах утворення Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. Там Лозинський мав стати заступником керівника Олександра Кубракова з 27 грудня 2022 року, однак, за даними джерел, затриманого ще не встигли звільнити зі старої посади.

Василь Миронович Лозинський раніше працював 1-м заступником голови Львівської обласної державної адміністрації, в.о. голови Львівської обласної державної адміністрації з 26 грудня 2019 по 5 лютого 2020 року.

Чернишов замінив Вітренка, а Лозинський підмінює Чернишова

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів