Ексзаступник міністра Лозинський заплатив заставу і вийшов на волю

22:43 4 серпня 2023 р.

Фото до новини

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду України Ярослав Шкодін випустив з-під варти ексзаступника міністра Василя Лозинського, призначивши йому заставу - 2,5 млн грн.

Про це повідомив Центр протидії корупції, пише Dailylviv.com.

50 млн грн - такою була перша сума застави, а на початку липня вона стала вже удесятеро меншою - 5 млн грн. Зрештою, і її судді зменшили вдвічі. Екс-заступник міністра розвитку громад Василь Лозинський та всі фігуранти справи пішли на угоду зі слідством і почали співпрацювати з НАБУ, висловив свою версію екснардеп Ігор Мосійчук. У підсумку величина застави зменшилася загалом у 20 разів.

Нагадаємо, що в січні 20923 року співробітники НАБУ і САП завдяки оперативному проникненню до складу організованого злочинного угруповання (далі – ОЗУ) викрили та припинили його діяльність з розкрадання бюджетних коштів. До складу ОЗУ входив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України. Детективи затримали його під час отримання 400 тис. дол. США неправомірної вигоди. Ці кошти заступник міністра одержав за сприяння укладанню договорів на закупівлю обладнання та техніки за завищеними цінами.

На посаді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України тоді працював Василь Лозинський, який починав свою службову кар'єру у Львові. Останньою перед переїздом до Києва у нього була посада заступника голови Львівської обласної державної адміністрації.

Справа Лозинського: уночі на кордоні затримали одного з учасників генераторної мафії

ВАКС взяв Лозинського під варту: застава - 100 млн грн

Ексзаступник міністра Лозинський сидітиме під арештом удома

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів