Суд заарештував Василя Лозинського, але заставу зменшив

22:13 17 лютого 2023 р.

Фото до новини

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду взяла під варту ексзаступника міністра розвитку громад і територій Василя Лозинського з правом внесення застави у розмірі 50 млн грн.

Про це повідомила пресслужба САП, пише Dailylviv.com.

17 лютого 2023 року Апеляційна палата ВАКС в повному обсязі задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП та обрала колишньому заступнику міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України, підозрюваному в проханні та одержанні 400 тис. доларів США неправомірної вигоди, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 50 млн грн застави.

Строк дії запобіжного заходу – до 22.03.2023.

Нагадаємо, що 22 січня 2023 року прокурори САП та детективи НАБУ повідомили про підозру у проханні та одержанні 400 тис. доларів США неправомірної вигоди заступнику міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України (звільнено з посади 22.01.2023). Йому інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Разом з тим, повідомлено про підозру ще чотирьом учасникам злочинної групи - довіреній особі заступника міністра, підприємцю та двом його спільникам.

24 січня 2023 року за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 100 млн грн підозрюваному, якого слідство вважає організатором надання неправомірної вигоди ексзаступнику міністра.

Ексзаступник міністра Лозинський сидітиме під арештом удома

Справа Лозинського: уночі на кордоні затримали одного з учасників генераторної мафії

Чернишов замінив Вітренка, а Лозинський підмінює Чернишова

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів