СБУ арештувала майно президента промислового гіганта Мотор Січ на 1 млрд грн

17:01 4 листопада 2022 р.

Фото до новини

За матеріалами слідчих Служби безпеки, накладено арешт на все майно президента АТ «Мотор Січ» В'ячеслава Богуслаєва і начальника департаменту зовнішньо-економічної діяльності підприємства, які підозрюються в роботі на агресора.

Про це інформує СБУ, пише Dailylviv.com

Загальна сума арештованих активів становить майже 1 млрд грн. Це насамперед кошти у гривневому еквіваленті, а також транспортні засоби та нерухомість обох фігурантів.

Крім того, в ході розслідування співробітники СБУ встановили, що керівник Мотор Січі є акціонером банку, якому належить 100% корпоративних прав ще однієї фінустанови – ПАТ «Мотор Банк».

Також викрито причетність високопосадовця до комерційної діяльності декількох українських підприємств, в яких він володіє значним пакетом акцій.

У зв’язку з цим Служба безпеки здійснила комплексні заходи для накладення арешту на відповідні корпоративні права підозрюваного.

Нагадаємо, що обидва фігуранти були затримані контррозвідкою СБУ у жовтні цього року.

За даними слідства, керівництво заводу у Запоріжжі налагодило транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до рф.

Посадовці діяли у змові з наближеними до кремля представниками російської корпорації «ростех», яка є одним із головних виробників озброєнь для зс рф.

Отриману продукцію окупанти використовували для виробництва та ремонту ударних вертольотів, які масово застосовували для повномасштабного вторгнення в Україну.

Слідчі Служби безпеки повідомили організаторам оборудки про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.

Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочинної діяльності та притягнення до відповідальності винних осіб.

Заходи з блокування правопорушень проводили співробітники Головного слідчого управління СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

СБУ затримала Героя України за роботу на Росію (доповнено)

Суд взяв президента Мотор Січі під варту

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів