Російські агенти в Польщі планували диверсії у потягах

07:09 20 липня 2023 р.

Фото до новини

З березня по липень за звинуваченням у шпигунстві на користь російської військової розвідки ГРУ було затримано у Польщі загалом 15 осіб.

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Російська розвідувальна мережа, яка діяла в Польщі, розкрита Національною прокуратурою та Агентством внутрішньої безпеки, планувала підірвати потяги зі зброєю та гуманітарною допомогою для України, – інформує «Gazeta Polska».

Агентство внутрішньої безпеки спільно з Люблінським відділенням Національної прокуратури ліквідували найбільшу в історії російську розвідувальну мережу, яка діяла в Польщі. З березня по липень за звинуваченням у шпигунстві на користь російської військової розвідки ГРУ було затримано загалом 15 осіб. Їм загрожує до десяти років позбавлення волі. Це – громадяни Білорусі, України та росії. Як з’ясувало видання, завдання вони отримували безпосередньо з Москви.

Учасники шпигунської мережі на замовлення росіян не лише збирали інформацію, фотографували військові та цивільні об’єкти, розпалювали антиукраїнські та антинатівські настрої, а й готували диверсійні акти.

У 66-томних матеріалах справи є матеріали, які вказують, зокрема, на те, що шпигунська група планувала підрив потягів зі зброєю та гуманітарною допомогою для України.

Арешти російських шпигунів у Польщі, які готували диверсії

У Перемишлі затримали агента ҐРУ: що робив

Витік нафти на трубопроводі Дружба у Польщі: працюють рятувальники

 

У Підкарпатському воєводстві - на залізниці і в аеропорту - готували диверсію на замовлення спецслужб РФ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів