Арешти російських шпигунів у Польщі, які готували диверсії

14:07 22 березня 2023 р.

Фото до новини

Розслідування шпигунської мережі у Польщі на користь Росії має тривати.

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Заступник міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарин пояснив, що «затримані польськими службами учасники шпигунської мережі, яка працює на Росію, готувалися фізично дестабілізувати транспортні маршрути. Ця справа була надто серйозною, щоб ми просто спостерігали за ними».

Очільник міністерства внутрішніх справ й адміністрації та міністр-координатор секретних служб Маріуш Камінський оголосив минулого четверга, що агенство безпеки зламало шпигунську мережу, яка діяла на користь Росії.

За останні дні агенство затримало дев’ятьох осіб, підозрюваних у співпраці з російськими спецслужбами. За словами міністра, підозрювані вели розвідувальну діяльність проти Польщі та готували диверсії на замовлення російської розвідки. Він зазначив, що затримані були іноземцями з-за східного кордону.

Він підкреслив, що розслідування шпигунської мережі на користь Росії має тривати.

«Ми повинні переконатися, що всі причетні виявлені та притягнуті до відповідальності», — сказав він. Викрита польськими службами група стежила за всім, що стосується допомоги Україні. Росіяни й надалі шукатимуть шляхи дестабілізації польської допомоги Україні.

Він оцінив, що китайці намагаються відвоювати свою частку на війні між Росією та Україною. «З одного боку, вони дуже намагаються васалізувати Росію, але вони також шукають можливості послабити Захід, проникнути, заразити, головним чином грошима та інвестиціями».

У Перемишлі затримали агента ҐРУ: що робив

Витік нафти на трубопроводі Дружба у Польщі: працюють рятувальники

У Підкарпатському воєводстві - на залізниці і в аеропорту - готували диверсію на замовлення спецслужб РФ

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів