У Підкарпатському воєводстві - на залізниці і в аеропорту - готували диверсію на замовлення спецслужб РФ

20:12 15 березня 2023 р.

Фото до новини

Польські спецслужби викрили шпигунську мережу, яка працювала на Росію, повідомило RMF FM.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

RMF FM написав, що група проводила підготовку до диверсійної діяльності, серед іншого, стежила за залізницею. Заява з цього приводу буде опублікована в четвер, сказав заступник міністра-координатора спеціальних служб Станіслав Жарин.

За інформацією RMF FM, у цій справі співробітники Агентства внутрішньої безпеки (ABW) затримали шістьох осіб. «У зв'язку з діяльністю мережі на залізничних маршрутах і в національній критичній інфраструктурі введено безпекову тривогу», — повідомив портал.

Як повідомляє сайт, затримані — іноземці з-за східного кордону Польщі. Вони мали працювати на замовлення російських спецслужб. «Співробітники ABW затримали їх у зв'язку з виявленням прихованих камер на важливих трасах і залізничних вузлах, які фіксували рух на коліях і передавали зображення в мережу», — наголошується у повідомленні.

RMF FM повідомило, що йдеться переважно про ділянки залізничних шляхів у Підкарпатському воєводстві на сході Польщі, наприклад, поблизу аеропорту в Ясьонці, який є основним пунктом перевалки західної зброї та боєприпасів для України.

«У зв'язку з цією акцією співробітники спецслужб і поліції були приведені в стан підвищеної готовності. Як з'ясував кореспондент RMF FM Кшиштоф Засада, особлива увага приділена охороні стратегічно важливих залізничних шляхів у Польщі, а також посилено захист ключових об'єктів критичної інфраструктури», — читаємо у повідомленні.

Станіслав Жарин, заступник міністра-координатора спеціальних служб, повідомив, що заява щодо цих повідомлень буде представлена ​​в четвер.

«Завтра міністр-координатор і голова Міністерства внутрішніх справ та адміністрації Маріуш Камінський зроблять заяву для ЗМІ, у якій прокоментують повідомлення RMF24.pl. Пресконференція відбудеться об 11:00 (за Варшавою — ред.) в Міністерстві внутрішніх справ і адміністрації», — написав Станіслав Жарин у твіттері.

Польща вже не імпортує нафту і газ з Росії

Польща розпочинає будівництво загородження на кордоні з Калінінградською областю

Польща вибудовує свою оборонну політику так, ніби війна у ній почнеться уже завтра

Польща закриває один з найбільших пунктів пропуску на кордоні з Білоруссю

Росія поширює брехню про напад Польщі на захід України

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів