Prada, Armani, Louis Vuitton, Burberry, Kenzo, Chanel, Versace, Christian Dior: у Львові вилучили товар на 1,3 млн грн

15:26 22 серпня 2021 р.

Фото до новини

Львівські митники не допустили ввезення в Україну без оподаткування брендових речей на суму майже 1,3 млн грн.

Про це інформує Львівська митниця, пише Dailylviv.com.

21 серпня шестеро пасажирів літака «Львів-Стамбул», прибувши у львівський аеропорт, для проходження митного контролю обрали смугу «зелений коридор». Тим самим жінка і п’ятеро чоловіків засвідчили, що не мають товарів для декларування та оподаткування.

Однак працівники митниці запідозрили, що у багажах цих громадян можуть бути товари, які підлягають митному оформленню.

Під час огляду валіз трьох громадян Туреччини віком 35, 39 та 42 роки, а також  українців віком 20 та 21 рік, працівники митного посту «Львів-аеропорт», спільно з прикордонниками та співробітниками відділу внутрішньої безпеки Львівської митниці, виявили товари, обсяги яких згідно зі ст. 374 Митного кодексу України, перевищують неоподатковувану норму переміщення через митний кордон України.

Зокрема, кожен зі згаданих пасажирів перевозив від 62 до 196 одиниць одягу та галантереї (сумки, гаманці, ремені) таких відомих брендів як Prada, Armani, Louis Vuitton, Burberry, Kenzo, Chanel, Versace, Christian Dior.

Орієнтовна вартість товарів становить майже 1,3 млн грн.

Щодо громадян митники склали протокол за ст. 471 Митного кодексу України. Товари у кількості понад 540 одиниць тимчасово вилучили. Невдовзі справу скерують до суду.

Львівська митниця нагадує,що товари (за винятком підакцизних), які ввозяться громадянами на митну територію України у ручній поклажі або у супроводжуваному багажі через пункти пропуску, відкриті для повітряного сполучення, підлягають письмовому декларуванню, якщо їх сумарна фактурна вартість перевищує еквівалент 1000 євро.

Чорна п'ятниця: заблоковано активи топ-10 українських контрабандистів (відео)

За яку контрабанду товарів будуть штрафувати і ув'язнювати, - законопроєкт

Підозрюваних у контрабанді працівників Галицької митниці переведуть на контракт з 1 липня - і декого звільнять

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів