На українсько-польському кордоні затримали книги видавництва Росії

13:22 8 жовтня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні вночі в пункті пропуску «Краківець-Корчова» під час митного оформлення рейсового автобуса, який прямував з Республіки Польщі, митники виявили 179 книг, віддрукованих в Російській Федерації.

 Про це інформує Галицька митниця, пише DailyLviv.

Книги - різної спрямованості, авторів та видань містились в коробках серед багажу пасажирів. Водій прямував «червоним коридором», подав декларацію, однак в ній не зазначив переміщувану літературу. Пізніше заявив, що книги попросили перевезти з Польщі незнайомі.

За цим фактом працівники  митниці  зафіксували адміністративне правопорушення за ознаками ст. 472 Митного кодексу України. Справу буде скеровано до суду.

Довідково:

Згідно зі ст. 28-1   Закону України «Про видавничу справу»  видавнича продукція, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, може бути ввезена на митну територію України та розповсюджена на її території за умови наявності відповідного дозволу, крім видавничої продукції, що ввозиться громадянами в ручній поклажі або супроводжуваному багажі загальною кількістю не більше 10 примірників.

У річці Західний Буг на українсько-польському кордоні виловили іноземців.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів