На Львівщині чоловік вбив сусідського собаку лопатою для снігу

17:44 23 лютого 2021 р.

Фото до новини

50-річний мешканець одного з сіл Самбірського району завдав собаці сусідки смертельних ударів лопатою. За скоєне зловмиснику загрожує до трьох років обмеження волі.

22 лютого близько 11.00 до поліції звернулася 51-річна мешканка одного з сіл Самбірського району, яка повідомила, що сусід вбив її собаку породи «лайка».

Про це повідомила поліція Львівської області, пише Dailylviv.

На місці працювала слідчо-оперативна група Самбірського районного відділу поліції. Як встановили правоохоронці, до правопорушення причетний  50-річний мешканець цього ж села, який проживає по сусідству. Напередодні, 21 лютого, чоловік завдав собаці, що забіг на його подвір, удари дерев’яною лопатою для снігу кустарного виробництва, що призвело  до загибелі тварини.

Труп собаки вилучено та скеровано на експертизу.

За фактом дізнавачі територіального підрозділу поліції за процесуального керівництва Самбірської місцевої прокуратури відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.299 (Жорстоке поводження з твариною, що призвело до її загибелі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває. Правоохоронці з’ясовують всі обставини події.

Найбільш резонансні випадки жорстокого поводження з тваринами на Львівщині. Чому погано працює закон і як зробити покарання за злочин невідворотним?

У Львові нагадали про відповідальність за жорстоке поводження з тваринами

У Львові прилаштували в сім’ї 179 собак

Працівники «Лева» відловили у Львові 308 собак

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів