Мовознавиця Ірина Фаріон просить про підтримку у четвер

15:00 14 квітня 2024 р.

Фото до новини

18 квітня відбудеться засідання в Апеляційному суді Львівської області щодо звільнення з НУ "Львівська політехніка" експрофесорки Ірини Фаріон.

Про це Ірина Фаріон написала у соціальній мережі, інформує DailyLviv.com.

"Шановне панство! Прошу про підтримку. Апеляційний суд у справі мого незаконного звільнення 18 квітня, четвер, о 12.00. Площа Соборна, 7. Львів. Мати з собою паспорт. Дякую. Борюся не за себе. Борюся за Правду і Гідність", - написала Ірина Фаріон.

Нагадаємо, що у листопаді 2023 року Ірину Фаріон - професорку кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук - звільнили з Національного університету "Львівська політехніка". Раніше Ірина Фаріон сказала про українську мову майже як Леся Українка, але не в ту годину і не тими словами.

Після свого звільнення Ірина Фаріон, у якої зять і колишній чоловік на фронті, звинуватила міністра освіти і науки та ректора Львівської політехніки у роботі на Путіна.

У ході цього конфлікту рідна катедра Фаріон вдруге підтримала професорку та її виховну й просвітницьку діяльність.

У лютому 2024 року громадська діячка й екснардепка Ірина Фаріон програла суд першої інстанції з поновлення на посаді професора кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка». Після цього Фаріон подала апеляційну скаргу, яку й розгляне суд у четвер, 18 квітня. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів