Легалізовували в Україні іноземців, в тому числі росіян: у Львівській і Київській областях

14:43 4 липня 2022 р.

Фото до новини

Перекрито канал легалізації в Україні іноземців з країн підвищеного терористичного ризику і країни-агресора – викрито двох осіб.

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру заступнику начальника одного з регіональних управлінь міграційної служби України та його спільнику в одержанні неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 КК України). 
 
Про це повідомив відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, пише Dailylviv.com.
 
За даними слідства, підозрювані організували схему легалізації перебування на території України іноземних громадян з країн підвищеного терористичного ризику та країни-агресора. Посадовець міграційної служби, залучивши товариша, підшукував мігрантів і пропонував їм за 10-15 тис доларів США оформити дозвіл на постійне проживання в Україні. Остаточна сума «винагороди» залежала від країни походження, типу документів і термінів їх оформлення. Іноземцям видавали посвідки на тимчасове проживання, постійне проживання в Україні або посвідчення біженців. 
 
Затримано посадовця та його спільника в порядку ст. 208 КПК України одразу після отримання від заявника неправомірної вигоди в розмірі 10 тис доларів США.
 
Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 
 
В ході проведення 35 обшуків за місцем роботи посадовця та адресами проживання підозрюваних виявлено та вилучено документи для легалізації понад 160 іноземців, у тому числі громадян РФ, яких підозрювані легалізували на території Київської та Львівської областей, а також більше 320 тис доларів США і 400 тис грн.
 
Досудове розслідування триває. Встановлюється причетність інших осіб. Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокуратурою спільно зі СБУ.
 
 
 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів