Князєва переоцінили: апеляція ВАКС залишила його у СІЗО, але зменшила заставу

19:51 26 вересня 2023 р.

Фото до новини

Апеляційна палата ВАКС 26 вересня переглянула рішення суду першої інстанції щодо продовження запобіжного заходу колишньому голові Верховного Суду Всеволоду Князєву.

Про це повідомив Центр протидії корупції, пише Dailylviv.com.

Захист просив замінити тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. На засіданні підозрюваний Князєв говорив, що не збирається переховуватися від правосуддя і готовий відбувати покарання, якщо суд визнає його винним. 

Також колишній голова Верховного Суду скаржився на те, що все майно і всі рахунки його та його близьких родичів заарештовані. Нібито через це він не має коштів навіть на те, щоб оплатити платну послугу у СІЗО - доступ до Інтернету. 

А через відсутність доступу до мережі він, нібито, не має можливості належно готуватися до суду. Саме через арешт майна він не має можливості внести заставу. За нього нібито теж ніхто не планує вносити заставу, тому Князев назвав тримання під вартою фактично безальтернативним запобіжним заходом. 

Заслухавши доводи сторін, колегія під головуванням судді Семенникова вирішила залишити Князєва під вартою, але зменшила розмір застави з 55 млн до 45 млн гривень.

Раніше ми повідомляли, що Верховний Суд взяв на себе відповідальність за можливі корупційні дії працівників.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів