Ексголова Верховного Суду Князєв взяв мільйон доларів на зберігання у знайомої: суд не повірив

20:24 3 жовтня 2023 р.

Фото до новини

З'ясувалося, що ексголова Верховного Суду Всеволод Князєв у СІЗО подав майнову декларацію, а його знайома намагалася зняти арешт із 1 мільйона доларів.

Про це стало відомо з рішення апеляції ВАКС, яка наприкінці вересня відмовилася скасовувати арешт з 1 млн доларів, які знайшли у сейфі в кабінеті Князєва. Пр це повідомляє Центр протидії корупції, пише Dailylviv.com.

Тут треба нагадати, що у квартирі на 133 квадрати у центрі Києва, яку Князєв нібито винаймав всього за 1000 грн на місяць, детективи НАБУ знайшли 450 тисяч доларів другого траншу хабаря, а також сейф з $250 тисячами, з яких $237 тисяч були з першого траншу.

Під час обшуку у службовому кабінеті Князєва у Верховному Суді теж знайшли сейф, у якому лежало 548,7 тисяч доларів із першого траншу, а ще понад 1 млн доларів та 1700 євро невстановленого походження.

Арешт з 1 млн доларів з кабінету Князєва якраз намагалися скасувати через апеляцію.

Громадянка Наталія Волкова заявила, що нібито ще у жовтні 2021 року мати подарувала їй 285 млн грн. Згодом вона обміняла частину грошей у валюту і зберігала їх у готівці.

Але на початку повномасштабного вторгнення її родина вирішила поїхати з України. Маючи з Князєвим дружні стосунки і розуміючи, що той буде під надійною охороною, вона попросила суддю взяти на зберігання 1 млн доларів та годинник Girard-Perregaux.

Князєв взамін нібито видав розписку про те, що бере майно на зберігання на час воєнного стану та поверне все за першою вимогою. Він навіть задекларував зобов’язання у декларації за 2022 рік. Щоправда, зробив це уже після того як був затриманий і відправився до СІЗО.

Більше того, на момент арешту майна Князєв не повідомляв, хто саме є власником коштів, не надавав ніякі розписки і навіть не повідомляв про їх існування. Мабуть, що така версія з’явилася уже по ходу справи.

Тобто, єдиними документами, які нібито підтверджували право власності Волкової на 1 млн доларів була написана Князєвим розписка, яку легко можна зробити заднім числом, а також його майнова декларація, подана після затримання.

Судді в таке не повірили і вказали, що поява розписки через місяць після арешту та декларування зобов'язань вже після віднайдення коштів може сприйматись як ймовірне штучне створення підстав для ухилення від можливої конфіскації.

У результаті кошти залишилися під арештом.

Князєва переоцінили: апеляція ВАКС залишила його у СІЗО, але зменшила заставу

Верховний суд взяв на себе відповідальність за можливі корупційні дії працівників

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів