ДБР повідомило про підозру командиру львівського Беркуту за участь в умисних вбивствах активістів Майдану

10:34 22 березня 2023 р.

Фото до новини

Під його керівництвом підрозділ з Львівщини разом з іншими 18 лютого 2014 року застосували фізичну силу, спецзасоби проти мітингувальників на вул. Інститутській в м. Києві та прилеглих до неї вулицях.

Про це Dailylviv.com повідомили в ДБР.

У Державному бюро розслідувань триває системна та копітка робота щодо збирання доказів та притягнення до кримінальної відповідальності всіх причетних до злочинів відносно учасників акцій протесту у 2013-2014 роках.

Бюро вже завершило розслідування щодо високопосадовців, які віддавали злочинні накази – приймали рішення щодо здійснення силового розгону учасників акцій протесту тощо. Але до відповідальності мають бути притягнуті всі, хто брав участь у переслідуванні та вбивствах українців на Майдані Гідності.

Працівники ДБР повідомили про підозру черговому колишньому командиру батальйону міліції особливого призначення «Беркут» ГУМВС України. Під його керівництвом підрозділ з Львівщини разом з іншими 18 лютого 2014 року застосували фізичну силу, спецзасоби, у тому числі світло-шумові гранати виробництва рф, помпові рушниці, що були споряджені патронами зі свинцевою картеччю, проти мітингувальників на вул. Інститутській в м. Києві та прилеглих до неї вулицях.

У результаті таких дій загинуло 3 особи та близько 200 отримали тілесні ушкодження, у тому числі й вогнепальні, різного ступеня тяжкості.

Фігурант підозрюється у перевищенні службових повноважень, вчиненні терористичного акту, організації спричинення тяжких тілесних ушкоджень, а також вчиненні умисних вбивств та закінчених замахів на вбивство двох і більше учасників акцій протесту.

Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Головних підозрюваних в організації силової протидії "Майдану" почали викривати через 7 років

Розслідування вбивств на «Майдані» потрібне тільки громадськості. Влада в цьому не зацікавлена, – адвокат «Небесної сотні»

26 співробітників ФСБ Росії брали участь у масових вбивствах на Майдані, – СБУ (відео)

Український снайпер застрелив у Слов'янську російського, який обмовився, що був на Майдані

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів