Вісім офіцерів батальйону міліції громадської безпеки (екс-«Беркут») не пройшли переатестацію (відео)

17:51 27 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю Львівського обласного управління МВС

Сьогодні, 27 листопада, відбулося засідання кадрової комісії ГУМВС України у Львівській області на чолі з керівником міліції Львівщини полковником міліції Дмитром Загарією щодо переоголошення особового складу спеціального батальйону міліції громадської безпеки особливого призначення ГУМВС України у Львівській області (екс-«Беркуту»).

" title="Відео до новин Львова" frameborder="0" allow="accelerometer; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>


Відео: Телеканал «ZIK»

Участь у засіданні взяли також громадські активісти та представники ЗМІ.Про це інформує ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

За рішенням комісії, вісьмох працівників батальйону міліції громадської безпеки не рекомендовано зараховувати до штату батальйону міліції громадської безпеки особливого призначення ГУМВС України у Львівській області. Їм були запропоновані посади у інших підрозділах міліції. Інші 37 офіцерів залишилися на займаних посадах.

«З тим результатом, який ми сьогодні показали на засіданні кадрової комісії, можна вважати, що підрозділ може приступати до повної реінкарнації та відновлення. Дуже важливо налагоджувати співпрацю з громадськими організаціями, щоб ми могли у подальшому співпрацювати», - зазначив в.о. заступника начальника управління кадрового забезпечення ГУМВС України у Львівській області капітан міліції Роман Баховський.

 Зокрема, він розповів про хід службового розслідування, що триває з 21 жовтня і під час якого було проведено анкетування 110 працівників батальйону.

«Сьогодні зроблений дуже важливий крок – переоголошено керівний офіцерський склад спеціального батальйону міліції громадської безпеки особливого призначення», - відзначив капітан міліції.

Зі свого боку, один з членів комісії з розслідування підриву бази «Беркута» у лютому цього року Рустам Курбанов зазначив, якщо Міністерство внутрішніх справ України хоче отримати хороших кадрових офіцерів, котрі будуть дорожити своєю роботою, їх повинні забезпечити достойною зарплатою.

"Я не згоден з тим, що цих людей будуть перепризначати. Достатньо велика частина цього спецпідрозділу на сьогоднішній день деморалізовані», - заявив Рустам Курбанов.

Начальник штабу Головного управління МВС України у Львівській області полковник міліції Юрій Гладун зазначив, що необхідно ретельно підбирати нового командира для батальйону міліції громадської безпеки особливого призначення.

Нагадаємо, вчора в ефірі Громадського мовлення Львівського прес-клубу Рустам Курбанов заявив, що МВС видало наказ про влиття львівського Беркуту в батальйон «Львів», щоб уникнути покарання за злочини на Майдані,

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів