Студенти масово заявлять про замах на їх вбивство на Євромайдані (доповнено відеосюжетом)

23:57 3 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: vk.com

У такому разі прокуратура буде зобов'язана об'єднати матеріали в одне кримінальне провадження.

«iPress.ua», посилаючись на «РБК-Україна», інформує сьогодні, 3 грудня, в повідомленні «Робоча група організує масові заяви студентів про замах на вбивство на Євромайдані. У такому разі прокуратура буде зобов'язана об'єднати матеріали в одне кримінальне провадження»:

«Побиті під час розгону Майдану студенти будуть подавати до правоохоронних органів заяву про замах на вбивство. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила координатор групи , яка допомагає побитим студентам Руслана Лижичко 

Руслана Лижичко повідомила, що організовано робочу групу з консультантів, адвокатів, юристів для допомоги студентам, яких побили на Євромайдані.

За її словами, юристи, які працюють в групі будуть допомагати постраждалим заповнити заяву про замах на вбивство. «Є зразок заяви про злочин, а точніше заяви про замах на вбивство. Наша робоча група вважає, що ця заява про замах на вбивство. Прямо там ми з вами, юристами та волонтерами заповнимо цю заяву і надамо вам інструкції щодо подальших дій. Коли в міліцію ляжуть 230 заяв про замах на вбивство, то прокуратура буде зобов'язана об'єднати ці матеріали в одне кримінальне провадження», - розповіла Руслана. 

Вона додала, що робоча група буде контролювати розслідування справи. 

«Ми будемо знати ім'я і прізвище слідчого і проконтролюємо його роботу відповідно до норм закону. Якщо цей слідчий почне розповідати , що ці студенти самі себе міліцейськими кийками та самі билися головою об граніт Майдану, ми будемо приймати свої заходи громадського тиску , студентські загони вже формуються. ми будемо діяти в рамках закону, але нехай не сподіваються, що ми дозволимо їм спустити цю СПРВ на гальма», - розповіла Руслана».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів