Український снайпер застрелив у Слов'янську російського, який обмовився, що був на Майдані

00:44 3 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: dt.ua

Про це повідомив у п’ятницю кореспондент московської «Комсомольськой правды» Александр Коц.

Київська газета «Дзеркало тижня. Україна» повідомила вчора пізно ввечері в повідомленні «Російський диверсант «Ромашка» убитий снайпером у Слов'янську» – ЗМІ»:

«Журналіст російської «Комсомольської правди» Олександр Коц, який докладно висвітлює дії російських сепаратистів у Слов'янську в ході АТО, повідомив у п'ятницю, 2 травня, про загибель російського диверсанта, відомого під позивним «Ромашка». «Сьогодні в снайперської дуелі загинув снайпер ополчення Слов'янська з позивним «Ромашка», – написав Коц.

Нагадаємо, що раніше в СБУ за результатами перехоплення переговорів російських диверсантів і допиту одного з українських десантників повідомляла, що в середині квітня «Ромашка» вимагав від українських військових відмовитися від виконання військових обов'язків. Крім того, «Ромашка» отримував завдання від «Стрілка», як розброювати українських військових і як у випадку чого «стріляти в них на поразку».

Зокрема, він, разом з «Абвером» у середині квітня в складі разведдиверсионной групи скоїв збройний напад на співробітників СБУ, під час якого загинув один співробітник СБУ і троє були поранені. Також повідомлялося, що «Ромашка» нібито хвалився, що в складі снайперської групи перебував на Майдані Незалежності в Києві під час масових акцій протесту».

За інформацією громадського діяча Дмитра Снєгірьова, на вулиці Грушевського в Києві побував під час збройного протистояння на ній російський снайпер Коля Вовк зі спецпідрозділу «Град» з Ростова. Натомість «Щоденний Львів» повідомляв у публікації «Російський снайпер обмовився про перебування на Майдані під час масових акцій протесту, – СБУ», що прес-центр Служби безпеки України інформував 18 квітня про таке:

«Діями озброєних осіб, які незаконно утримували військовослужбовців 25-ої окремої повітряно-десантної бригади ВДВ ЗС України у м. Слов’янськ, керував полковник ГРУ ГШ ЗС РФ Стрєлков І.І.

Це засвідчив один з українських десантників, які були затримані групою озброєних осіб на в’їзді до м.Краматорськ 16 квітня ц.р.

За його словами, вилучення автоматичної зброї відбувалось під особистим керівництвом Стрєлкова. При цьому офіцер ГРУ РФ схиляв українських військових переходити на бік незаконного озброєного формування, обіцяючи високі зарплати та інші матеріальні вигоди.

Відмовитися від виконання військових обов’язків вимагав і присутній там російський диверсант на прізвисько «Ромашка», який хизувався, що у складі снайперської групи перебував на Майдані Незалежності у Києві під час масових акцій протесту.

Нагадуємо, що громадянина Російської Федерації Ігоря Івановича Стрєлкова, Службою безпеки України оголошено у розшук. Щодо нього розпочато кримінальне провадження за фактом  організації умисного вбивства та вчинення дій на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України, проведення диверсійно-підривної діяльності, а також організації масових заворушень на території східних областей України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів