Будинок вчених заберуть у профспілок, щоб там не було сумнівних вечірок

14:27 10 серпня 2022 р.

Фото до новини

Будівля належить до списку пам’яток, що не підлягають приватизації, з'ясували в органах прокуратури.

Галицькою окружною прокуратурою міста Львова вивчено законність перебування приміщення Будинку вчених у приватній власності. Про це повідомив відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, пише Dailylviv.com.

Вивчивши і проаналізувавши документацію, отриману на вимогу прокуратури, керівником окружної прокуратури подано позов до Господарського суду Львівської області про витребування з незаконного володіння приміщення Будинку вчених.

Як повідомив очільник прокуратури, встановлено, що всупереч чинному законодавству, згадане вище приміщення перебуває у приватній власності Львівської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України, хоча будівля належить до списку пам’яток, що не підлягають приватизації. Фактично будівля Будинку вчених використовується з метою отримання прибутку, що суперечить поняттю неприбуткової організації.

Окрім того, встановлено, що приміщення належало до обласної комунальної власності і правових підстав для прийняття розпорядження районною адміністрацією про його передання у приватну власність не було.

Таким чином, рішення про передачу майна прийнято з порушенням вимог Цивільного кодексу, Закону України «Про власність», Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності».

Прокуратура в суді наполягатиме на поверненні громаді цього нерухомого майна у самому центрі Львова загальною площею понад 3200 кв. м.

Така принципова позиція прокуратури унеможливить надалі факти проведення сумнівних масових заходів в історичній пам’ятці міста Львова, як от молодіжна вечірка, яка відбулась в листопаді минулого року і набула широкого негативного резонансу у ЗМІ.

У Львові через голодну тусу блогерів в День памяті голодоморів закрили Будинок вчених

Раптово у приміщенні Львівської міськради помер директор Будинку вчених

Блогер з Чернівців вважає себе невинним у раптовій смерті директора Будинку вчених у Львові (відео)

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів