Банду грабіжників і вбивць викрили на Львівщині

17:41 24 листопада 2021 р.

Фото до новини

Викрито міжрегіональне організоване угрупування, члени якого підозрюються у ряді жорстоких злочинів на території України.

Про це повідомив відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, пише Dailylviv.com. За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру шістьом учасникам організованої групи в умисних вбивствах, розбоях, крадіжках та насильстві щодо працівника правоохоронного органу (п. п. 6, 12, 13 ч. 2 ст. 115,  ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 187, ч. 3 ст. 185, ч. 3 ст. 15 – ч. 3 ст. 185, ч. 5 ст. 185, ч. 2 ст. 345 КК України)

Розслідуванням встановлено, що вказані злочинці здійснювали розбійні напади на будинки та офіси, під час яких катували та вбивали людей заради наживи.

Зокрема, у січні 2020 року у місті Радехові підозрювані проникли у будинок директора держпідприємства, де зв’язали та катували потерпілих, змушуючи зізнатись, де сховані гроші та інші цінні речі. Під час нападу один із фігурантів вбив дружину господаря дому.

Пізніше, у жовтні того ж року у Брюховичах група проникла у будинок місцевого бізнесмена, де, діючи за аналогічною схемою, викрала майно потерпілого на суму понад 1,5 млн грн та вбила підприємця.

Загалом виявлено причетність підозрюваних до вчинення на території Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської та Харківської областей понад десятка злочинів, серед яких 3 крадіжки, 5 розбоїв, 2 вбивства, а також 2 факти спричинення тілесних ушкоджень працівникам правоохоронного органу.

Загальна сума завданих потерпілим збитків становить понад 12 млн грн.

За клопотанням прокурора, п’ятьом підозрюваним судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, ще один перебуває у розшуку.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

У Львові студент-іноземець вчинив розбійний напад на земляка з Африки

Розбійний напад на студента у Львові наприкінці ночі

У Львові вчинили розбійний напад на родину готельєрів-рестораторів (фото)

Суд на Львівщині покарав злочинців, які здійснили розбійні напади у Малехові і Судовій Вишні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів