У суботу Львів прощається з трьома Героями: Тарасьєвим, Скакуном, Томківим

21:46 17 червня 2022 р.

Фото до новини

Завтра, 18 червня, Львів прощатиметься з трьома Героями – Олексієм Тарасьєвим, Ігорем Скакуном та Ростиславом Томківим, які загинули у бою з російськими загарбниками.

Чин похорону відбудеться в Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, поховають військовослужбовців на Личаківському кладовищі. Мерія закликає львів’ян і гостей міста долучитись до церемонії прощання з Героями та утриматися від проведення розважальних заходів і святкувань.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com

Розпочнеться чин похорону об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11). Об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Опісля похоронна процесія вирушить до Личаківського кладовища за маршрутом: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар (поле почесних поховань №86-А).

На будівлях вздовж маршруту колони вивісять синьо-жовті прапори з жалобною стрічкою. Похорон Героїв триватиме приблизно до 12:30.

Біографічні довідки Героїв

Олексій Тарасьєв (20.09.1981-12.06.2022). Уродженець міста Бережани Тернопільської області. Закінчив Інститут хімії і хімічних технологій Національного університету «Львівська політехніка».

 У мирний час працював у акціонерному товаристві «Концерн «Галнафтогаз», згодом займався приватними проєктами. Любив гори, захоплювався альпінізмом і грою «Що? Де? Коли?».

З початком повномасштабної агресії одразу пішов добровольцем на війну. Бойовий медик, солдат. Проходив військову службу у лавах 125-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України. 

У Олексія Тарасьєва залишилися батьки і сестра.

Ігор Скакун (28.05.1979-12.06.2022). Уродженець села Новоставці Львівської області. Навчався у тодішньому Львівському автомобільно-дорожньому технікумі. 

У мирний час працював у приватному акціонерному товаристві «Львівський електроламповий завод «Іскра», згодом займався монтажем пластикових вікон. 

З початком вторгнення росії добровільно став на захист Батьківщини. Солдат. Проходив військову службу у лавах 125-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України. 

У Ігоря Скакуна залишилися двоюрідна сестра і двоє дядьків.

Ростислав Томків (12.04.1971-12.06.2022). Львів’янин. Навчався у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького. 

Мріяв про професійну кар’єру військового, планував вступати до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

У мирний час працював митним брокером, згодом – у товаристві з обмеженою відповідальністю «Золотий ліс». 

Із першого дня повномасштабного вторгнення захищав Україну в складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Ростислава Томківа залишилися мама, дружина, донька і брат.

Львів'яни прощаються із загиблими Героями на вулицях міста

У Львові прощаються з воїном, оператором 24 каналу Юрієм Олійником (відео)

У Львові прощаються з Героєм та спортсменом Дмитром Сидоруком (відео)

Завтра Львів прощатиметься з Сергієм Сподаренком: вздовж маршруту колони вивісять прапори з жалобною стрічкою

У середу Львів прощатиметься з Героєм Олексієм Портманом

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів