У Львові вшанували пам'ять про жертв Бабиного Яру

15:35 29 вересня 2022 р.

Фото до новини

Учасники заходу поклали квіти і запалили лампадки.

Сьогодні, 29 вересня, біля Меморіалу пам'яті жертв Львівського єврейського гетто вшанували пам’ять усіх людей, які 81 рік тому стали жертвами розстрілів у Бабиному Яру, що на околиці Києва. Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Участь у вшануванні взяли представники Львівських ОВА і РВА, громадськості й духовенства. Учасники заходу поклали квіти до пам’ятника і запалили лампадки.

«Минув 81 рік, це термін, за який, здавалося б, світ вивчив уроки історії, став цивілізованим, а людське життя – найбільшою цінністю, та цьогоріч багатьом населеним пунктам України довелося пережити свої бабині яри. Путінський тоталітарний режим жорстоко катує, ґвалтує, вбиває, спалює українців. Буча, Ізюм, Маріуполь та інші міста й села – свідчення чергового геноциду на українських землях. Правди не сховати! І ми вже даємо гідну відсіч», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Нагадаємо, упродовж 29-30 вересня у 1941 році нацисти розстріляли 34 тисячі євреїв. Упродовж наступних двох років – близько 100 тисяч цивільних і військовополонених – євреїв, ромів, підпільників ОУН, порушників комендантської години, пацієнтів психіатричної лікарні і звичайних мирних жителів, які намагались урятувати приречених на розстріл.

Українці й поляки вшанують розстріляних нацистами львівських учених (оновлено)

Про масові розстріли політичних в’язнів у тюрмах НКВС на заході України

У Львові вшановують пам’ять розстріляних членів ОУН

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів