Любив життя і людей: завтра у Львові з військовими почестями поховають Іллю Пелиха

22:40 23 серпня 2023 р.

Фото до новини

У четвер, 24 серпня, Львів попрощається з військовослужбовцем Іллею Пелихом, який загинув, захищаючи Україну від російських окупантів.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону військового розпочнеться о 14:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 14:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Ілля Пелих (27.07.1983-18.08.2023) Уродженець міста Ходорів Львівської області.

Навчався у комунальному закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3 імені Героя України Романа Точина міста Ходорів, згодом – в опорному комунальному закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1. Закінчив Українську академію друкарства.

Після завершення навчання проходив військову службу у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Упродовж 10-ти років пропрацював інженером виробництва у компанії «Ен Джі Метал Україна». Згодом обіймав посаду “Senior Java Developer” у компанії “Luxoft”.

Любив життя і людей, кожному готовий був допомогти. Був дуже цілеспрямованим, постійно розвивався. Захоплювався лижним спортом, гірським туризмом, любив подорожувати, обожнював тварин.

З початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини від російських окупантів до лав 14-ї бригади оперативного призначення імені Івана Богуна Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. Виконував бойові завдання на південному напрямку.

В Іллі Пелиха залишилися мама, дружина, сестра, двоюрідний брат та племінниця. 

Завтра Львів буде в скорботі: прощатиметься з воїном 80-ї десантно-штурмової бригади Анатолієм Марком

Не дочекалися батьки, брат, наречена: сьогодні у Львові прощатимуться з Ігорем Гордоном

Львів прощається з випускником Калінінградського військового училища Володимиром Зелінським, який поліг за Україну

Завтра віддадуть останні військові почесті морському піхотинцю-львів'янину Оресту Савці

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів