Завтра Львів прощатиметься з воїнами 80-ї окремої десантно-штурмової бригади

15:52 5 липня 2023 р.

Фото до новини

У четвер, 6 липня, Львів попрощається з Героями Андрієм Гудимою та Василем Кардашем, які загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Біографії Героїв

Андрій Гудима (23.08.1979-02.07.2023) Народився у Словацькій Республіці. Згодом родина переїхала до Львова.

Навчався у середній загальноосвітній школі №27 міста Львова імені героя Небесної Сотні Юрія Вербицького. Здобував освіту у Львівській національній академії мистецтв за спеціальністю «художник-реставратор», згодом закінчив юридичний факультет Львівського торговельно-економічного університету.

Після завершення навчання працював ресторатором, також займався написанням літератури і був фоторедактором в одному з місцевих медіа.

Андрій Гудима став на захист Батьківщини до лав 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

У Героя залишилися батьки, донька та брат, що також боронить державу у складі ЗСУ.

Василь Кардаш (07.07.1986-03.07.2023) Уродженець села Кудирявці Львівської області.

Навчався у Новосілківському закладі загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Львівської області. Здобував освіту на юридичному факультеті Львівського кооперативного фахового коледжу економіки і права.

З початком агресії росії виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 3-ї бригади оперативного призначення імені полковника Петра Болбочана Східного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України. У 2017 році приєднався до лав 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Указом Президента України у 2022 році був нагороджений орденом «За мужність» III-го ступеня.

У Василя Кардаша залишилися батьки.

Ростислав Парфанюк та Максим Николишин: завтра Львів прощатиметься з Героями

Вікторію Амеліну, яка загинула від удару російської ракети, поховають на Личаківському цвинтарі

Народився у Будапешті: завтра Львів попрощається з Героєм Андрієм Гурським



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів