День Незалежності у Львові: екскурсії 24 серпня

17:53 23 серпня 2022 р.

Фото до новини

Завтра, 24 серпня, 10:00 до 18:00 у Львівському туристичному офісі (вул. Руська, 20) відбуватимуться: презентація проєкту зі збереження українських пам’яток #SaveUkrainianHeritage, екскурсії Незалежності та трансляція відеоролики з красивими місцями України. Також, тут можна буде отримати маршрути для самостійної подорожі Львовом, які розробляли працівники Центру туристичної інформації.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Програма

·       14:00-15:00 – #SaveUkrainianHeritage. Оцифрування задля збереження культурної спадщини

#SaveUkrainianHeritage – проєкт 3D-сканування культурних пам’яток, який роблять по всій Україні, де це тільки дозволяють обставини. ГО Skeiron створює 3D-моделі з використанням технологій лазерного сканування та фотограмметрії. Це дозволяє більш точно зафіксувати стан пам’ятки та допомагає відновити її у разі руйнування. У цій ініціативі ГО Skeiron прагне об’єднати зусилля усіх, хто може сприяти скануванню – професіоналів у цій сфері, пам’яткоохоронців та цінителів.

На події передбачені: презентація проєкту, майстер-клас зі сканування, огляд 3D-моделей пам’яток через VR-окуляри.

·       Екскурсії Незалежності

Про творців незалежної України, історію становлення української нації розповідатимуть львівські екскурсоводи. Завтра з 10:00 від Центру туристичної інформації стартуватимуть екскурсії. Взяти участь у екскурсії можна буде, зареєструвавшись у екскурсовода за номером телефону та внісши добровільний внесок для Збройних сил України.

Розклад екскурсій:

-       10:15 – Воїни України, від Скіфів до ЗСУ

Екскурсія присвячена військовій історії України та Львова. Поговоримо про діячів, символи та атрибути.

Екскурсовод: Василь Будзяк, 0669499828

-       11:00 – Личаківське кладовище. «Герої не вмирають»

Запрошують в «машину часу» некрополя Личаківський: Іван Франко,  Соломія Крушельницька, Ігор Білозір, Маркіян Шашкевич, меморіал УГА, сучасні поховання героїв України і багато інших постатей, які дають надію на вільне життя, і доказ пишатися, що ми на своїй землі.

Екскурсовод: Юлія Сафронова, 0635612979

-       12:00 – Академічна гімназія - колиска українського патріотизму

Ми прогуляємося околицями Академічної гімназії, яка стала першим навчальним закладом такого типу у Львові, де навчання велося українською мовою. Наш маршрут пролягатиме від будівлі Академічної гімназії вулицями Нового світу до вілли Юзефи Франц. Окрім історії гімназії, довідаємося про одну із найгарніших дільниць Львова - Новий світ.

Екскурсовод: Яна Терлецька, 0989100059

-       14:00 – Ціна свободи

Екскурсія місцями пам'яті нашої свободи і незалежності. Згадаємо історію становлення нашої нації, де єднається мова, віра і армія.

Екскурсовод: Юлія Сафронова, 0635612979

-       15:30 – Іван Левинський – предтеча успішної України

Іван Левинський – легендарний будівничий Львова початку XX століття. Екскурсія розпочнеться від будинку колишнього українського страхового товариства «Дністер», збудованого бюро видатного архітектора, та нещодавно відреставрованого, що є унікальним зразком гуцульської сецесії.

Екскурсовод: Ігор Жук. Реєстрація: https://cutt.ly/8XAL16x

-       16:30 – Львів український

Прогуляємось середньовічною частиною міста. Місцями, пов’язаними з історією  ЗУНР, поговоримо про Львівський ставропігіон та Успенське братство.

Екскурсовод: Олександра  Гануляк, 0973857051

До слова, від початку липня Центр туристичної інформації Львова відвідало близько 4,5 тисяч гостей з України. Найбільше гостей з Харкова, Києва, Донецька, Дніпра та, звісно ж, Львова.

День Незалежності на Львівщині: програма заходів

Які потяги у Харкові на День незалежності буде скасовано

Чому з 22 до 25 серпня у Києві заборонили масові заходи




Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів