Зіновій Козицький програв у київському суді конкурентові

11:24 21 серпня 2024 р.

Фото до новини

Господарський суд міста Києва зупинив дію спеціального дозволу № 5351, наданого ТОВ «Горизонти»* на користування надрами Тинівського нафтогазового родовища.

Про це повідомляє NADRA.INFO з посиланням на щойно оприлюднену ухвалу. Ухвала про забезпечення позову набрала законної сили в день прийняття 16.08.2024 і підлягає негайному виконанню, може бути оскаржена впродовж десяти днів, пише DailyLviv.com.

Господарський суд міста Києва зупинив дію спеціального дозволу № 5351, наданого ТОВ «Горизонти»* на користування надрами Тинівського нафтогазового родовища (в інтервалах глибин від денної поверхні до 400 м; від 650 м – без обмежень по глибині (за виключенням Грушівського родовища) у Львівській області.

ТОВ «Горизонти» купило спецдозвіл на Тинівське родовище з онлайн-аукціону Державної служби геології та надр України, який відбувся в грудні 2021 р.. Торги стартували з майже 108 млн грн і відбувалися на пониження, Горизонти запропонували за лот трохи більше 27 млн грн (протокол). Дозвіл було надано в січні 2022 року.

Спецдозвіл ТОВ «Горизонти» суд зупинив на прохання іншого надрокористувача зі Львівщини – ТОВ «Нафтогазрембуд-1», який володіє іншим спецдозволом на Тинівське родовище (№ 6562, надано у вересні 2021 р.). Нафтогазрембуд-1 (апелюючи до перетину контурів ділянок і дозволених для розробки глибин, див. тут) неодноразово намагався в судовому порядку скасувати виставлення на аукціон і продаж Держгеонадрами нового спецдозволу, купленого Горизонтами. Дозвіл № 5351 зупинено у новій справі (підготовче засідання відбудеться 09.09.2024 (ухвала).

Отримати оперативні коментарі сторін конфлікту не вдалося.

Станом на 13:30 вівторка 20.08.2024 наказ Держгеонадр щодо зупинення дії спецдозволу № 5351 на офіційному сайті Служби не оприлюднено.

Довідка

Тинівське газове родовище розташоване на території Дрогобицького та Самбірського районів Львівської області, за 13 км на північний схід від Дрогобича.

ТОВ «Горизонти» через компанію АТ Ем Ен Ді Юкрейн (MND Ukraine a.s., Чехія) контролюють Карел Комарек (80%, Чеська Республіка) і Зіновій Козицький (20%, Україна, Львів) (YouControl). Товариство володіє пʼятьма дійсними спецдозволами на надра, належить до групи «Західнадрасервіс».

ТОВ «Нафтогазрембуд-1» контролює Ростислав Околіт (Україна, Львів). Єдиний дійсний спецдозвіл компанії – № 6562 на Тинівське родовище (YouControl).

Читайте такожСім'я Козицьких має нову роботу до 2035 року: розвідувати і видобувати газ біля Миколаєва

Нафтогазові свердловини Львівщини: вперше у вільний доступ виклали контури ділянок, на які надано спецдозволи

Найбільша в Польщі нафтогазова компанія PGNiG видобуватиме газ у Львівській області

Торф на Львівщині видобуватимуть 20 років бізнесмени з Дніпра

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів