Затверджено список 18-ти мешканців, зруйнованих ракетою у Львові квартир, які отримають кошти на оренду житла

21:33 21 липня 2023 р.

Фото до новини

Виконавчий комітет Львівської міської ради спростив Порядок надання матеріальної допомоги на тимчасове проживання на час відселення мешканців чотирьох будинків на вул. Стрийській, які найбільше постраждали від обстрілу, що стався 6 липня, а також погодив перелік із 18 осіб, які вже звернулися за допомогою.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Сьогодні виконком прийняв два важливі рішення.

Перше – ми спростили Порядок надання матеріальної допомоги на тимчасове проживання мешканцям будинків №62, 64, 66, 68 на вул. Стрийській, які постраждали внаслідок ракетного удару 6 липня цього року. Так, порівняно з попередньою редакцією рішення виконкому, спрощено перелік документів, які мали подати мешканці, щоб отримати допомогу на проживання», - пояснює Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Також виконавчий комітет прийняв рішення, яким затвердив перелік осіб, яким вже буде здійснюватися виплата матеріальної допомоги на тимчасове проживання на час відселення з 4 житлових будинків на вул. Стрийській, що найбільше постраждали від удару ракети.

«До нас наразі вже звернулося 18 осіб щодо надання цієї матеріальної допомоги. Маємо 9 мешканців з однокімнатних квартир, 8 - з двокімнатних і 1 - з трикімнатної.

Отож, мешканець, який проживав в однокімнатній квартирі, теоретично, повинен винайняти однокімнатну квартиру і виплата йому становитиме 10 тис. грн. Мешканець, який проживав у двокімнатній квартирі, отримає 12 тис. грн, а власник зруйнованої трикімнатної квартири -  15 тис. грн. Якщо ж мешканець, який проживав в однокімнатній квартирі, винайме собі дво- чи трикімнатну, то ми йому виплачуємо 10 тис. грн, а решту від доплачує сам», - продовжує посадовиця.

Щоб отримати допомогу, необхідний пакет документів треба подати у будь-який ЦНАП. Якщо у мешканця немає документа про право власності, то, як пояснює Ірина Маруняк, його витягнуть з реєстру речових прав.

«У будинках №62, 64, 66, 68 на вул. Стрийській є 58 квартир. Тому, очікуємо, що інші мешканці також будуть звертатися. Відтак ми будемо готувати чергові рішення виконавчого комітету і вносити цих мешканців у перелік для надання допомоги. Допомога буде надаватися щомісячно доти, доки не будуть відремонтовані і відновлені їхні будинки. Отож, працюємо для того, щоб максимально допомогти мешканцям, які постраждали», - наголосила Ірина Маруняк.

На відновлення житлових будинків Львова після ракетного обстрілу місто виділило 56,3 млн грн

Вибух пошкодив 11 гуртожитків університету Львівська політехніка

У Львові зруйновано 35 будинків, пошкоджено заклади освіти, гуртожитки, великий офісний центр

Як розподілять 100 млн грн на ліквідацію наслідків обстрілу Львова

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів