У Львові зруйновано 35 будинків, пошкоджено заклади освіти, гуртожитки, великий офісний центр

09:58 6 липня 2023 р.

Фото до новини

Місто виділить 100 млн грн на відновлення зруйнованих помешкань.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com

Міська комісія з питань ТЕБ та НС прийняла рішення надати 100 млн грн на ліквідацію наслідків ракетного удару росіян. 

Як зауважив мер Львова Андрій Садовий, руйнації значні: зруйновано 35 будинків, пошкоджено заклади освіти, гуртожитки, великий офісний центр, а також 57 автівок. На місці продовжують працювати рятувальники.

«Щойно завершилася комісія з надзвичайних ситуацій. За медичною допомогою звернулися 34 мешканці міста, 13 зараз перебувають в наших лікарнях на лікуванні, стан деяких дуже важкий. Станом на зараз троє людей загинули, їх тіла дістали з-під завалів. Рятувальники продовжують рятувальну операцію. Так виглядає, що ще можуть бути втрати.

Якщо говорити про руйнування – вони значні. Руйнації зазнали 35 будинків, два з них в критичному стані і зруйновано орієнтовно 60 помешкань. Більше 1000 вікон потребують заміни. Також є руйнації в закладах освіти, гуртожитках НУ "Львівська політехніка", зруйнований великий офісний центр поруч. Пошкоджено близько 57 машин – і невідомо, чи вдасться їх відремонтувати. Працює штаб, який буде постійно діючим. Всі служби міста залучені, ми чекаємо, коли рятувальники завершать, щоб можна було приступати до відновлювальних робіт. Бо все треба робити швидко і якісно. Ми прийняли рішення про виділення перших 100 мільйонів з фонду надзвичайних ситуацій, і велика частина цих коштів для того, щоб якомога швидше привести до пуття весь житловий фонд», - розповів на брифінгу мер Львова Андрій Садовий.

Зі слів мера, для тимчасового проживання людей, які втратили житло, визначили три готелі, а також тимчасове містечко, що поруч. Також усіх забезпечуватимуть харчуванням.

«Велика подяка рятувальникам, поліції, всім комунальникам. Люди шоковані від того, що сталося, тому що за часи війни – це одна з найбільших атак на цивільну інфраструктуру міста Львова. І найстрашніше, що є загиблі і поранені. Також сьогодні були атаковані критичні об’єкти інфраструктури міста», - додав мер Львова Андрій Садовий.

 «Рятувальні роботи тривають, робимо все якомога швидко. Зараз тривають роботи на трьох локаціях, де є підозри, що можуть бути люди», - зазначив Юрій Кагітін, начальник Головного управління ДСНС у Львівській області.  

Від нічної атаки постраждали 4 навчальні заклади. «Найбільше постраждала школа №50, де, за попередніми підрахунками, вибито більше 200 вікон і двері. Постраждав дах у школі "Джерельце", вікна дитячого садка на вул. Сахарова, садок №135, і в початковій школі №4 теж є вибиті вікна», - сказав Андрій Закалюк, начальник управління освіти ЛМР.

Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, зауважила, що сьогодні будуть проектанти, які обстежать будинки і визначать, які першочергові роботи потрібно провести, щоб одразу приступити до виконання.

Як розподілять 100 млн грн на ліквідацію наслідків обстрілу Львова

У міноборони Росії вигадали мету ракетного удару по Львову

Укриття у Львові будуть відчинені цілодобово - рішення комісії

Такі наслідки атаки на Львів можуть бути як від прямого влучання, так і під час збиття ракет, - ОК Південь

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів