Які фахівці на Львівщині найбільше потребують роботи

22:56 25 січня 2023 р.

Фото до новини

Станом на 1 січня за посередництва Львівської обласної служби зайнятості роботу шукали 5,1 тис. безробітних, із котрих 75% становили жінки, 40% – мешканці сільської місцевості.

Про це інформує відділ інформаційної роботи Львівського обласного центру зайнятості, пише Dailylviv.com.

За професійними групами серед клієнтів служби зайнятості найбільшу частку склали колишні працівники сфери торгівлі та послуг (18%), а також керівники та менеджери (14%). Ще 13% належали до фахівців, 12% – до робітників з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою устаткування і машин, стільки ж – до кваліфікованих робітників з інструментом.

За причинами незайнятості переважали (53%) безробітні, що були звільнені з роботи за угодою сторін (ст. 36 п. 1 КЗпПУ) і у термін до одного року після припинення трудових відносин звернулися за допомогою у працевлаштуванні. Ще 12% жителів області потрапили на лаву безробітних через звільнення за власним бажанням, 10% становили ті, у кого закінчився строк договору, 8% – вивільнені з підприємств, установ та організацій. І тільки 2% безробітних – учорашні випускники навчальних закладів.

З-поміж зареєстрованих безробітних 32% – особи вікової категорії «50+». На п’ять відсотків менше (27%) шукачів роботи віком 40-49 років, 28% – віком 30-39 років. Решту склала молодь віком до 29 років.

Більшість (56%) безробітних – особи з вищою освітою, 32% – з професійно-технічною. А 12% клієнтів служби зайнятості були обмежені в можливостях працевлаштування через наявність лише середньої освіти, відсутність необхідних професійних умінь і навичок, а також досвіду роботи.

Дві особи на місце: кому найпростіше працевлаштуватися на Львівщині

Стала відома середня заробітна плата на Львівщині в час війни

На Львівщині за темпами працевлаштування жінки випереджають чоловіків

На Львівщині є 4 тисячі вакантних робочих місць ,- ЛОЦЗ

Конкурс на одне робоче місце у Львівській області

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів