Встановлення місцевих податків і зборів у компетенції ДРС - не судів

17:28 21 січня 2022 р.

Фото до новини

Лише Державна регуляторна служба України може висловлювати позицію щодо віднесення акта чи іншого документа органів місцевого самоврядування до категорії регуляторного акта.

Державна регуляторна служба України надала методичні роз’яснення щодо регуляторності рішень органів місцевого самоврядування  про встановлення місцевих податків і зборів в розрізі постанови Верховного Суду від 10.12.2021 у справі № 0940/2301/18. Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

У постанові Верховного Суду від 10.12.2021 у справі 0940/2301/18 міститься твердження про те, що рішення про встановлення місцевих податків і зборів не вважаються регуляторними актами. 

Оскільки така судова практика викликала значний резонанс та загальне нерозуміння в органах місцевого самоврядування у розрізі подальшого порядку прийняття таких рішень, ДРС сформувала офіційні роз’яснення. 

Згідно з роз'ясненнями, саме ДРС вправі реалізовувати державну регуляторну політику та висловлювати позицію щодо віднесення акта чи іншого документа до категорії регуляторного акта, а не адміністративний суд чи інший орган влади.

Підприємства Львівщини перевиконали план з податку на нерухомість

32 громади на Львівщині вийшли в передовики зі збирання податків і зборів, 5 - в аутсайдерах. Перелік

П'ятірка об'єктів Львівщини, на які витратили найбільше бюджетних коштів - не рахуючи доріг

П’ять територіальних громад Львівщини виконали планові показники більше, ніж на 100%. Які саме

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів