Шоколад з хробачками та їстівні комахи: нові ласощі у магазинах у Польщі

13:52 10 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Продукти, створені на основі білка комах, таких як цвіркуни або борошняні черв’яки, набувають в сусідній країні все більшої популярності.

Про це інформує InPoland, пише Dailylviv.com

FoodBugs – одна з перших компаній у Польщі, яка займається виготовленням продуктів харчування на основі комах. Вона працює на ринку з 2021 року, інформуючи поляків про екологічні та медичні переваги включення комах у свій раціон. Донедавна продукцію компанії можна було придбати в невеликих органічних магазинах та в інтернет-магазині. Зараз компанія розширює доступність продукції, налагоджуючи партнерство з мережами супермаркетів та великими інтернет-магазинами.

Тепер їхні продукти також доступні в додатку для експрес-покупок, який є частиною Групи Żabka – Żabka Jush. Асортимент бренду містить їстівних комах з різними смаками: солоні, зі смаком курячого шашлику, помідорів, та протеїнові батончики на основі борошна з черв’яків. Тут також можна знайти різний шоколад з хробачками, карамеллю та горіхами.

Читайте також: Львівський апітерапевт повідомив, які бджоли лікують найефективніше.

Продукти з комах характеризуються дуже високим вмістом білка (до 70 г на 100 г продукту) і здоровим складом. Вирощування комах вважається екологічно чистим завдяки низькому рівню викидів CO2 в атмосферу, низькому споживанню природних ресурсів планети та можливості вертикального розведення.

Нагадаємо, на Львівщині готують делікатес зі смажених трутнів.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів