Уряд відшкодує комунальні витрати громадам, які приймають переселенців

19:51 14 березня 2022 р.

Фото до новини

Уряд прийняв постанову про відшкодування комунальних витрат бюджетам громад, які приймають переселенців. Відшкодовувати будуть компослуги, надані з 1 березня.

Про це інформує заступник міського голови Львова з містобудування, пише Dailylviv.com.

"Чому це важливо, думаю, в пояснення заглиблюватись не треба. З початком вторгнення росії та її цинічного бомбування житлових будинків тисячі українців втратили дах над головою. Тих, хто тікає від обстрілів, рахують уже мільйонами",- зазначив Любомир Зубач.

За його словами, щодня Львівська громада має 200 тисяч гостей. Одні їдуть далі, інші приїжджають. Але орієнтовна кількість залишається такою. Лише на їжу та елементарні засоби гігієни у день йдуть колосальні суми коштів.

Усі громади розміщують переселенців у школах і дитсадках, будинках культури – а це все комунальні заклади. У харчоблоках готують сухпайки та обіди для переселенців і тероборони. Тому компенсація витрат за компослуги – цілком логічний і очікуваний крок.

Хто має право на отримання компенсації:

Громади, які безкоштовно прихистили переселенців у закладах комунальної власності.

Що компенсовуватимуть?

Витрати, пов’язані з тепло-, водо- і газопостачанням, водовідведенням, купівлею дров, палетів та вугілля.

Як отримати компенсацію?

У Мінрегіоні запевняють, що буде достатньо заяви в обласну військову адміністрацію і чеків чи сканів, які підтверджують оплату компослуг.

НБУ обмежив вивезення за кордон готівки в іноземній валюті

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів