Укренерго готується до повторення торішніх ракетних і дронових атак на енергосистему

21:32 16 вересня 2023 р.

Фото до новини

Одночасно з енергетиками та силами протиповітряної оборони, долучитися до підготовки протидії агресору можуть і споживачі.

Про це розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини», пише Dailylviv.com.

«Якщо брати сценарій без атак, ми розуміємо, яким чином покривати збільшене зимове споживання. Але обстріли можуть сильно переформатувати ситуацію. Ми маємо бути готові до найгірших сценаріїв – повторення минулорічних ракетних та дронових атак проти саме енергосистеми. Тому готуємо резервні схеми живлення споживачів, а також продовжуємо замовляти обладнання, щоб коли ворог почне вибивати наші об’єкти, ми могли отримувати з-за кордону нові автотрансформатори не чекаючи 8-9 місяців як минулого року», - сказав голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини».

Він зазначив, що одночасно з енергетиками та силами протиповітряної оборони, долучитися до підготовки протидії агресору можуть і споживачі

«З листопада буде похолодання і, відповідно, зростання споживання. Його можна пом’якшити, споживаючи електроенергію більш ощадливо. Ми про це багато говорили. Друге, це підготовка в побутовому плані – перевірити  генератори і накопичувачі електроенергії. За можливості утеплити житло та дізнатися де поблизу є пункт незламності. Прості речі, які допоможуть почуватися більш впевнено. Не факт, що обстріли будуть такими ж масованими, як минулого року, але готовими треба бути до найгіршого», - підкреслив Володимир Кудрицький.

Графіки вимкнень електроенергії є, але розпорядження їх застосовувати немає

НКРЕКП докоряє Укренерго у повній бездіяльності

Короткочасне вимкнення світла у Львові та області

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів