НКРЕКП докоряє Укренерго у повній бездіяльності

22:41 2 вересня 2023 р.

Фото до новини

Укренерго не залучає додаткові джерела генерації для покриття попиту електроенергії.

Першого вересня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) провела нараду з учасниками ринку електроенергії, зокрема, представниками теплової генерації та НЕК «Укренерго». Про це повідомила НКРЕКП, пише Dailylviv.com

Голова регулятора звернув увагу на те, що впродовж останніх тижнів «Укренерго» неодноразово залучала аварійну допомогу в іноземних партнерів. Водночас ринок спостерігав повну бездіяльність компанії у вирішенні питання залучення додаткових джерел генерації для покриття попиту. 

«Заданням НЕК «Укренерго» є залучення до покриття попиту максимальної кількості внутрішньої генерації, у тому числі й теплової. Це не лише збільшить кількість доступної потужності в енергосистемі, але й значно зменшить потребу в аварійній допомозі. А також забезпечить безпеку постачання електроенергії, дозволить ефективно використовувати паливно-енергетичні ресурси при виробництві електроенергії, зокрема, заощадити природний газ», -  зазначив голова НКРЕКП К.Ущаповський.

Для цього НЕК «Укренерго» повинна в найкоротший термін підготувати відповідні зміни до Тимчасового порядку придбання допоміжної послуги для забезпечення регулювання частоти та активної потужності в ОЕС України. Це дозволить створити умови для беззбиткової роботи теплової генерації та стане додатковим стимулом для компаній залучати до роботи блоки ТЕС і ТЕЦ.

В Україні запустили шість атомних енергоблоків

Енергосистема України одержала додаткові потужності

Україні не вдасться уникнути блекаутів наступної зими - Укренерго

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів