Графіки вимкнень електроенергії є, але розпорядження їх застосовувати немає

22:25 11 вересня 2023 р.

Фото до новини

Енергокомпанії розробили графіки відключень, як це енергетики роблять кожного року на випадок надзвичайних ситуацій.

Про це повідомило ПрАТ "Львівобленерго", пише Dailylviv.com.

Однак розпоряджень від НЕК "Укренерго" про їх впровадження в дію і проведення відключень з 1 жовтня немає.

НЕК «Укренерго», Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, Державне агентство України з управління зоною відчуження та німецька компанія «NOTUS energy Invest Ukraine GmbH» підписали Меморандум про співробітництво у сфері розвитку проєктів відновлювальної енертики на території 30-кілометрової зони біля ЧАЕС.

У документі йдеться про стабільне і безпечне електропостачання з зони відчуження з використанням наявної інфраструктури та мереж. Одним із ключових результатів співпраці має стати створення додаткових об’єктів ВДЕ. Це підвищить надійність енергопостачання навколишніх населених пунктів і збільшить частку ВДЕ у енергосистемі України. НЕК «Укренерго» в рамках співпраці буде прогнозувати розвиток генеруючих потужностей та розвивати систему передачі для забезпечення пропускної спроможності мереж згідно з потребами ринку.

Це не перша співпраця «Укренерго» з німецькими партнерами. Зокрема, тісно взаємодіємо з Кредитною установою для відбудови (KfW). На реалізацію проєктів з відновлення та реконструкції підстанцій залучено більше 30 млн євро кредитних коштів KfW. Окрім цього, німецькі оператори системи передачі системно допомагають нам з заміною обладнання, яке було пошкоджено обстрілами.

В Україні запустили шість атомних енергоблоків

Енергосистема України одержала додаткові потужності

Україні не вдасться уникнути блекаутів наступної зими - Укренерго

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів