Учасників Міжнародного економічного форуму у Львові привітали з ліквідацією ДАБІ

12:56 16 вересня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні в межах ювілейного Міжнародного економічного форуму у Львові учасники спілкуються про постпандемічні виклики для економіки.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

Зокрема, під час дискусії Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов привітав ліквідацію ДАБІ та початок роботи нового органу - Держінспекції архітектури та містобудування (ДІАМ).

«З точки зору світового рейтингу Doing bizness in Ukraine одним із топ-20 показників, які просуває держава по сходинках, є параметр часу, який витрачає підприємець на отримання дозволів на будівництво. Офіційно повідомляю, що вчора Уряд України ліквідував ДАБІ. Сьогодні вже працює новий орган, котрий утворений на базі тих цифрових досягнень про які ми сьогодні говорили", - розповів Олексій Чернишов.

За словами міністра, цей орган наповнений абсолютно новими фахівцями, які прийшли не з держслужби. Серед них архітектори, будівельники – кожен з двохсот людей був перевірений.

«З цього моменту отримання дозволів на будівництво має піти в минуле, адже якщо забудовник має документи, ділянку та проєкт він має дозвіл за замовчуванням. Держава не може забороняти те, що є у громадянина чи бізнесмена є за правом», - зазначив спікер.

Міністр розвитку громад та територій зазначив, що фактори, які сприяють притоку іноземних інвестицій - це судова реформа та верховенства права. Та найголовніше – економічний розвиток.

«Винятково економічний розвиток має забезпечити мотивацію для іноземного капіталу в цю країну»,- підсумував Олексій Чернишов.

Нагадаємо, що Міжнародний економічний форум триватиме упродовж дня, 16 вересня, на Арені Львів. А учасниками стануть понад 1500 тисячі експертів з 20 країн світу.

Найбільша Startup Expo виставка у межах економічного форуму - понад 70 українських стартапів

15 топових спікерів з 20 країн світу візьмуть участь у Міжнародному економічному форумі у Львові

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів