Дозволи на будівництво: виконком ЛМР 130 разів порушив генплан Львова

12:43 4 жовтня 2020 р.

Фото до новини

Виконавчий комітет Львівської міської ради 130 разів порушив генеральний план міста під час надання дозволів на будівництво.


Відео: Львівський пресклуб

 - 130 разів у Львові виконком порушив Генеральний план, що складає 60% всіх рішень, які видавалис у Львові,–  такі числа озвучила Юлія Гвоздович, кандидатка на посаду голови Львівської ОТГ, під час експертної дискусії «Львів. Як припинити хаотичну забудову?» у Львівському пресклубі, пише DailyLviv.

Найбільше порушень, за її словами, стосувалось надання земельних ділянок на території промислових підприємств, а саме – вулицях Зеленій і Замарстинівській. Крім того, забудовники масово нехтували висотою споруд і, за згодою виконкому, узаконювали по 2-3 «зайві» поверхи на будівлях. Відсутність дитячих садочків, шкіл, громадського простору, паркінгів у нових мікрорайонах – теж поширене порушення. Відбувається воно через те, що виконком дозволяє переносити ці об’єкти в наступну чергу будівництва. Тому жителі нових мікрорайонів так і не отримують обіцяної інфраструктури. Хоча, на думку Юлії Гвоздович, міська рада мала би закріпити таке правило: черговість будівництва садочка або школи змінювати не можна.

- У 2010-му році ми дуже тішились, що Львів має генеральний план, у якому все чітко продумано на багато років наперед. А 2012-го року ми пишались, що цей план комітет з Державної премії України назвав одним із найкращих проектів в галузі архітектури. То навіщо ж ми так нещадно знищили найкраще? – не розуміє Юлія Гвоздович.

Найбільше її обурює те, що виконком грубо порушує право дітей на дошкільну освіту в цих районах.

- Якщо школярів ще возять до навчальних закладів в інші райони, то малеча залишається або вдома з нянею, або йде до приватних садочків – теж в інших районах. Батьки викручуються, як можуть. Але ж є чітка законодавча вимога – пропорційна кількість дошкільних дитячих установ на певну кількість житлових будинків. І містобудівна рада повинна дотримуватись цього правила.

Юлія Гвоздович запропонувала при формуванні містобудівної ради включати до її складу працівників закладів освіти, які би стежили за ситуацією.

Також кандидатка зауважила, що минулого троку у Львові збудували рекордну кількість житла –  567 квадратниз метрів, що в 5 разів перевищує кількість 2010-го року.

- Я - не проти будинків, але я - проти порушення закону і нехтування правами дітей. Хочу, щоб Львів був комфортним, а не «містом шпаківень», –  підсумувала вона.Усе вирішує одна людина: львівський депутат розповів, як мерія надає дозволи на будівництво.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів