У Рудному в лісопарку поставили табличку, щоб відлякати забудовників

18:04 23 листопада 2023 р.

Фото до новини

У Львівській громаді ознакували «Лісопарк Рудне».

«Лісопарк Рудне» має статус заказника місцевого значення та, відповідно до законодавства, перебуває під особливою охороною. 

Про це розповіли у департаменті міської агломерації ЛМР, пише DailyLviv.com.

Відтак, аби відвідувачі не забували про статус лісопарку, – там встановили інформаційні таблиці. На них вказана вся інформація про заказник – його площа, статус і правила поведінки.

Читайте також: У Рудно заблокували в’їзд авто на територію парку

Роботи з ознакування виконувало ЛКП «Зелений Львів». Там додали, що раніше було проведено інвентаризацію рекреаційної зони, а нещодавно їй присвоєно кадастровий номер. Тож згідно зі законом «Про природно-заповідний фонд» заказник охороняється як національне надбання. Також це важлива юридична складова, яка захистить парк від імовірної забудови. А чітко виписані правила поведінки сприятимуть дотриманню чистоти.

Раніше Офіс громади у Рудному разом з небайдужими мешканцями неодноразово ініціювали прибирання заказника. А під час чергової толоки там посадили близько 50 дерев.

Нагадаємо, у 2019 році, постійна Комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради погодила створення лісового заказника місцевого значення «Лісопарк Рудне». Цей природоохоронний об'єкт розташовується на території Рудненської селищної ради Залізничного району Львова орієнтовною площею 42 га.

Читайте також: У Рудному мешканці через саморобну канаву спускали стічні води у заказник

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів