На Львівщині завершують створення лісового заказника

17:40 29 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Створення лісового заказника «Лісопарк Рудне» – на завершальному етапі.

Про це повідомили в п’ятницю, 29 листопада, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли, постійна Комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради погодила сьогодні створення лісового заказника місцевого значення «Лісопарк Рудне». Цей природоохоронний об'єкт розташовуватиметься на території Рудненської селищної ради Залізничного району Львова орієнтовною площею 42 га.

Робота над створенням заказника розпочалася з ініціативи небайдужих мешканців селища та громацьких організацій.  Лісовий заказник місцевого значення «Лісопарк Рудно» створюється в цілях  запобігання забудови такої цінної території, збереження аборигенних та інтродукованих видів дерев і кущів, охорони рідкісних видів місцевої флори та фауни, збереження в природному стані біорізноманіття та використання об’єкту в  природоохоронних, науково-дослідних, рекреаційних та освітньо-виховних цілях.

Флора території, що відведена під лісовий заказник місцевого значення «Лісопарк Рудно» представлена такими видами, як: сосна, вільха чорна, дуб звичайний, осика, верба біла, глід, крушина ламка.

Тваринний світ території пропонованої до заповідання представлений декількома видами включенними до «Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи» (ропуха звичайна та райка деревна). Лісовий заказник«Лісопарк Рудно» забезпечить збереження сприятливої екологічної ситуації, попередження негативних процесів та  явищ на території Рудненської селищної ради.

Як інформував «Щоденний Львів», Верховна Рада спростила вирубку Карпат.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів