Верховна Рада спростила вирубку Карпат, – екологи

11:15 20 листопада 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: Zaxid.net

Екологи заявили, що ухвалений парламентом та підписаний Президентом закон про заборону суцільної вирубки лісів в Карпатах насправді спрощує рубку деревини.

Про це повідомили в організації «Екологія. Право. Людина», де також розповіли, що після першого читання законопроєкт дійсно відповідав задекларованій меті і вносив заборони на проведення суцільних рубок оздоровлення та формування лісів. Водночас завдяки поправкам №6, №11 та №21, авторами яких є народні депутати Олег Бондаренко («Слуга народу») та Степан Івахів (депутатська група «За майбутнє») законопроект, навпаки, лише спрощує вирубку лісів Карпат.

Зокрема, екологи вказують, що закон знімає мораторій на проведення рубок головного користування в окремих категоріях лісів (у високогірних лісах, що розташовані вище 1100 метрів над рівнем моря; у берегозахисних ділянках лісу тощо); не вводить заборони на проведення суцільних санітарних рубок, дозволяє проведення поступових рубок головного користування (можна буде зрубати ліс за декілька прийомів, лишивши на його місці підріст висотою 0,5-1,5 метра), які за фактом не сильно відрізняються від суцільних) дозволяє використання будь-яких видів техніки для проведення лісозаготівлі.

Як інформував «ЩЛ», на Львівщині виявили 12 незаконних рубок.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів