У Львові приймають зношений одяг на утилізацію від свідомих мешканців

13:16 15 лютого 2022 р.

Фото до новини

Раніше свідомі львів’яни та львів’янки надсилали зношений одяг на утилізацію до підприємства «Терком», що на Київщині.

Ініціативу започаткували простір усвідомленого споживання «Ясна річ» та науково-дослідне підприємство «Борея». Раніше свідомі львів’яни та львів’янки надсилали зношений одяг на утилізацію до підприємства «Терком», що на Київщині. Проте зараз, за словами організаторів ініціативи, сервіс і технологія у Львові значно прогресивніші, ніж на Київщині.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Ми маємо багато варіантів, що робити з одягом і взуттям у гарному стані: їх приймають у благодійних крамницях, можна віддати через спеціальні групи онлайн або зрештою роздати родичам чи знайомим. Проте у Львові раніше не було жодного місця, де би приймали на безпечну утилізацію одяг, що відслужив своє. Це велика проблема і для світу, і для України. Шукаючи вихід, ми знайшли інженера-винахідника Андрія Чорного. Ц нього новітнє обладнання та методи, завдяки яким відходи з одного процесу стають новим ресурсом для іншого. Сподіваємося, що зі Львова почнеться революція зі сталого поводження з текстилем, і на звалищах буде менше таких відходів (зараз їх близько 5 %). Адже це – потенційний ресурс», – пояснює представниця «Ясної речі» Ірина Сальник. 

Чисті посортовані речі можна приносити до «Ясної речі» щодня з 10 до 19 години. Тканина може бути будь-яка, окрім гумованої. Послуга платна, адже поки що немає ніякої державної програми, яка би покривали витрати на утилізацію. 

Андрій Чорний, засновник НД «Борея», запевняє, якщо таке утилізаційне обладнання та методи впровадити у широкий обіг, то можна значно заощадити на енергоресурсах, що є дуже актуальним на шляху до циркуляційної економіки та енергетичної незалежності України.

Більше інформації про утилізацію можна отримати за номером: 0667889452.

У Львові напрацювали механізм для утилізації різдвяних ялинок: куди нести (відео)

На Львівщині відбулася наймасштабніша публічна утилізація алкогольних напоїв

Львівщина тоне в медичних відходах: не має де утилізувати

У Львові приймають відпрацьовані лампи і батарейки для утилізації: графік роботи мобільних пунктів

П’ятеро інвесторів хочуть будувати комплекс з утилізації львівських відходів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів