У Стебницькій лікарні не можуть запустити піч для спалювання медвідходів: дозволи дорожчі за обладнання

22:22 3 листопада 2021 р.

Фото до новини

Минулого року Стебницька міська лікарня придбала утилізатор медичних відходів – піч для спалювання масок, рукавичок, одноразових костюмів та інших медичних спецзасобів.

Про це інформує Дрогобицька міська рада, пише Dailylviv.com.

За словами начальника відділу охорони здоров’я ДМР Володимира Чуби – вартість печі, яку у липні 2020 року придбала Стебницька лікарня становила 200 тис.грн.

Однак майже за два роки часу утилізатор медичних відходів так і не вдалося ввести в експлуатацію. Виною цьому недосконалість чинного законодавства – зазначає Володимир Чуба. Оскільки отримання дозвільних документів, окрім того, що затяжна процедура в часі, на додачу й доволі затратна – отримання дозвільних документів в рази дорожче за сам утилізатор та становить 500 тис грн.

"Ситуація виглядає доволі парадоксально – вартість печі для утилізації медичних відходів ми придбали дешевше, ніж отримання відповідних дозволів та погоджень на неї, – зауважує Володимир Чуба.

Як стверджує керівник КНП «Стебницька міська лікарня» Наталія Стецик, встановлення утилізаторів медичних відходів – цивілізований вихід з ситуації, коли медичні спецзасоби лікарів та маски в умовах пандемії COVID-19 будуть утилізовані не на смітниках, а ліцензованим методом.

"Придбана піч відповідає всім вимогам та не становитиме загрози для забруднення зовнішнього середовища. Більше того, ці печі є обов’язковими у будь-якій лікувальній установі, яка спеціалізується на лікуванні ковідних пацієнтів, – запевняє керівник КНП «Стебницька міська лікарня» Наталія Стецик.

Нині Стебницька лікарня замовляє послугу з утилізації медичних відходів своїх працівників у приватних структур.

Львівщина тоне в медичних відходах: не має де утилізувати

Звалище ковід-відходів: як покарали підприємця в Дрогобичі

Стихійні звалища масок і рукавичок: уряд підказав, що з цим робити

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів