У Львові не вистачає мінівенів для арабських туристів

20:15 7 серпня 2021 р.

Фото до новини

В Україні справжній бум туристів з країн Перської затоки.

За даними Держприкордонслужби, лише за перше півріччя цього року Україну відвідало понад 17 тисяч туристів з Саудівської Аравії, ОАЕ, Кувейту, Оману, Катару і Бахрейну. Це у десятки разів більше, ніж у попередні роки. Про це повідомляє BBC-Україна, пише Dailylviv.com

На першому місці - туристи з Саудівської Аравії. Їх приїхало понад 14 тисяч.

"Це справді туристичний бум, і гостей з арабських країн в Україні зараз більше, ніж з інших країн. У готелях вони займають до 50% номерів", - говорить Мар'яна Олеськів, голова Державного агентства розвитку туризму.

"Ви б бачили, як араби радіють, коли починає падати дощ. Це такий шквал емоцій. Ніхто у нас так не радіє дощу, як радіють вони. У них там спека, а у нас прохолодно", - розповідає Олександра Гагаріна, заступниця директора прем'єр-готелю "Дністер" у Львові, де цього літа арабські туристи є другою за чисельністю групою іноземних гостей.

За її словами, найбільшою популярністю у готелі користуються номери не з видом на місто, а з видом на парк, щоб з вікна було видно зелень.

Знімають грозу на телефони і дзвонять родичам, щоб показати дощ, фотографують кожне дерево, у захваті від лісів, водоспадів та гір, катаються на самокатах та водних атракціонах - розповідають про захоплення арабських туристів українські гіди та готельєри.

В арабських ЗМІ десятки публікацій присвячено Україні. Арабські туристи через карантин у Європі були змушені шукати нові напрямки для подорожей і так відкрили для себе Україну.

Ще минулого літа Україна запровадила безвізовий режим для громадян Саудівської Аравії, Бахрейну, Кувейту та Оману. У січні 2021 року Київ та Ер-Ріяд підписали угоду про повітряне сполучення. Тепер з цієї арабської країни до України літають десятки прямих рейсів щотижня.

У соцмережах міжнародного лоукостера Flynas з'явилася промокампанія Львова, а на вулицях Львова - натовпи арабських туристів.

Чартерні рейси з Саудівської Аравії до Львова з липня запустила і українська авіакомпанія SkyUp. Більшу частину місць у цих рейсах продають у пакетні тури з проживанням у п'ятизіркових готелях Львова та Буковеля, розповідає Сергій Кириченко, керівник департаменту розвитку в'їзного та внутрішнього туризму Join UP!

Приїздять арабські туристи великими родинами з батьками та дітьми зазвичай на 10-14 днів. Встигають по кілька днів присвятити Києву, Львову та Карпатам. Трохи менше їдуть до Одеси, розповідає про маршрути арабських туристів Україною гідеса Льоля Філімонова.

"Це мій перший візит до України і я вражена просто всім. Львів має таку чудову різну архітектуру, особливо гарні старовинні будинки", - розповідає туристка з Саудівської Аравії Ханна.

Одним зі складних моментів подорожі Україною Ханна називає труднощі з перекладом та меню в ресторанах, де так багато страв зі свинини.

"За перебування цих туристів бореться ввесь світ. Вони витрачають тут великі гроші, ходять на шопінг. У Львові для них не вистачає мінівенів, адже вони звикли подорожувати з комфортом і великими родинами", - говорить Олександра Гагаріна, заступниця директора прем'єр-готелю "Дністер".

За експертними оцінками, розповідає пані Олеськів з Держагентства розвитку туризму, витрати одного такого туриста в Україні, становлять близько трьох тисяч доларів. Тобто вони вже витратили в Україні кілька десятків мільйонів доларів.

Ще однією особливістю є те, що арабських туристів, згідно з їхніми традиціями, не можна фотографувати.

За прогнозами, ближче до зими кількість арабських туристів в Україні може зменшитися, бо український холод не буде для них таким привабливим. Проте, є сподівання, що частина авіарейсів залишиться для зимового туризму, а наступного літа вони знову приїдуть.

Аби на здоров'я: Львівщина найбільше експортує пива у Білорусь і Китай, а експортує - з Німеччини

У Львові зустріли новий регулярний авіарейс з Саудівської Аравії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів