Громадянам і резидентам України дозволено туристичний в'їзд до Греції

11:46 16 травня 2021 р.

Фото до новини

Уряд Греції дозволив з 14 травня 2021 року в'їзд у країну туристів з 21 країни, до числа яких увійшла Україна. Усі мандрівники перед вильотом повинні заповнити декларацію на урядовому сайті travel.gov.gr.

В'їзд дозволено через будь-який пункт пропуску постійним жителям країн, які потрапили в цей список.Наприклад, громадянин України може вилетіти з Києва через Париж в Афіни. Однак при цьому громадянин Казахстану, який тимчасово перебуває в Україні, не зможе вилетіти з України до Греції. Для цього у нього повинен бути дозвіл на проживання в Україні.

Про це повідомляє avianews, пише Dailylviv.

Громадянам та резидентам яких країн дозволено в'їзд до Греції з 14 травня:

Україна

Росія

Білорусь

Ізраїль

Австралія

Македонія

Нова Зеландія

Південна Корея

Таїланд

ОАЕ

Великобританія

США

Канада

Бахрейн

Сербія

Руанда

Катар

Кувейт

Саудівська Аравія

Сінгапур

Китай.

Усі мандрівники перед вильотом повинні заповнити декларацію на урядовому сайті travel.gov.gr.

Необхідно пройти повну вакцинацію від коронавірусу. З моменту отримання останньої дози щеплення до моменту прибуття в Грецію повинно минути не менше 14 днів.

Підтвердженням вакцинації є сертифікат, виданий країною, де зроблене щеплення. У ньому повинні бути вказані ім'я людини як у паспорті, назва препарату, число отриманих доз і дата їх введення.

Якщо турист не пройшов вакцинацію, то для в'їзду в Грецію він може здати тест на коронавірус методом ПЛР. З моменту здавання аналізу до моменту прибуття в Грецію має минути не більше 72 годин.

Якщо людина перехворіла коронавірусом, то може показати довідку про одужання. З моменту отримання позитивного результату на коронавірус методом ПЛР або на антиген має минути не менше 2 місяців і не більше 9 місяців.

Всі документи можуть бути оформлені англійською, французькою, німецькою, італійською, іспанською та російською мовами.

Греція пропускає без вакцинації і довідок дітей до настання їм 5 років, які є громадянами або постійними жителями країн цього списку. Якщо ж дитині виповнилося 5 років, то для неї діють ті ж правила, що і для дорослого. 

Влада Греції буде проводити вибіркові перевірки на коронавірус пасажирів, які прилетіли. Результату аналізу необхідно буде дочекатися на місці прильоту. Якщо він покаже позитивний результат, тобто людина виявиться хворою, їй запропонують ізолюватися на 14 днів вдома або в спеціальних закладах, які визначила влада.

Громадяни та резиденти третіх країн зі списку винятків можуть в'їжджати в Грецію з 14 травня. Громадянам інших країн в'їзд заборонений як мінімум до 24 травня 2021 року.

Туристична страхівка в Грецію коштує від 200 грн на один тиждень. Вона покриває в тому числі можливе лікування від COVID-19. Поліс можна оформити онлайн і взяти з собою в електронному вигляді або роздрукувати на принтері.

Президент підписав закони про пільгове розмитнення євроблях

Для української худоби везуть з-за кордону генетично модифіковану ДНК

Громадяни України активно виїжджають у країни ЄС

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів