Для української худоби везуть з-за кордону генетично модифіковану ДНК

12:57 8 травня 2021 р.

Фото до новини

Наприкінці квітня в зоні діяльності Галицької митниці Держмитслужби було ввезено з ЄС продукти для годівлі тварин загальною вартістю майже €16 тис.

При декларуванні товару декларант надав товаросупровідні документи, зокрема сертифікати аналізів та сертифікат ГМО. У зазначених документах містилась інформація виробника товару про те, що продукти виготовлені без застосування методів генної інженерії чи інших генетично модифікованих джерел, що не заборонені саме на території ЄС.

Про це повідомила Державна митна служба України, пише Dailylviv

Під час проведення огляду співробітники Координаційно-моніторингової митниці та Галицької митниці здійснили відбір проб товару та ініціювали проведення відповідного дослідження. 

Відповідно до висновку дослідження в зразках товару виявлено генетично модифіковану ДНК.

Згідно з положеннями статті 16 Закону України “Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні генетично модифікованих організмів” - забороняється ввезення на митну територію України ГМО, а також продукції, виробленої із застосуванням ГМО, до їх державної реєстрації, за винятком таких, що призначені для науково-дослідних цілей або державних апробацій (випробовувань).

Наразі митним органом приймається рішення щодо складання протоколу про порушення митних правил щодо осіб, які вчинили це правопорушення.

Пів сотні господарств в Україні не дають свиням антибіотиків для приросту

На Галицькій митниці імпорт товарів перевищує експорт в 1,7 разу

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів