У Львові інвестор за власний кошт збудує ринок, який залишиться у комунальній власності, - ЛМР

17:52 3 лютого 2023 р.

Фото до новини

Рішення щодо будівництва комунального ринку на вул. Садова, 2А - Петлюри із залученням коштів приватного інвестора прийняли сьогодні, 3 лютого, на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com

«Це рішення стосується давньої проблемної історії з ринком «Любінське сяйво», який фактично зараз функціонує без правових підстав. Але ми упевнено й послідовно рухаємось у напрямку гарного результату, який дозволить і зберегти робочі місця, і привести до ладу міську територію. 

Ще раніше містом було виділено поруч земельну ділянку, на якій має бути збудований комунальний ринок. Підприємці перейдуть туди працювати, а на вивільненій площі має бути сформований якісний громадський простір. 

Сьогоднішнє рішення передбачає залучення коштів інвестора, який сам зголосився і звернувся до нас із гарантійним листом про те, що готовий профінансувати проєктування та будівництво цього ринку, який, наголошую, залишиться у комунальній власності», - зазначив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач

Нагадаємо, йдеться про ділянку на вул. Садова, 2А - вул. Петлюри, куди має переїхати ринок «Любінське сяйво». Зараз ринок функціонує на території, яка не має всіх належних інженерних комунікацій.

Київська «Євротек» хоче забрати у Львові земельну ділянку в «Любінського сяйва»

У Львові буде ще один ринок: уже впорядковують ділянку

У Львові на 10 сотках збудують комунальний ринок

«Любінське сяйво»:рейдерська атака з Києва

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів