Київська «Євротек» хоче забрати у Львові земельну ділянку в «Любінського сяйва»

13:10 2 грудня 2014 р.

Фото до новини

Керівники київської торгової компанії не вміють дотримувати свого слова. Їхні підписи під мирним меморандум не вартують нічого.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це під час прес-конференції на тему «Рейдери з Києва намагаються незаконно  привласнити землю ринку «Любінське сяйво» (вул. С. Петлюри ) та позбавити десятки львів’ян робочих місць» повідомив директор ТзОВ «Любінське сяйво» Зеновій Сідорський

За його словами, проблеми у ринку почалися ще з 2006 року, коли Львівська міська рада вирішила продати ділянку, де розташований ринок. Тоді 120 підприємців, які торгують на цьому ринку, об’єдналися у юридичну особу «Любінське сяйво» і почали судові війни за цей шматочок землі.

Підприємці відстоювали своє право на робочі місця, а велика торгівельна компанія – на право побудувати на цьому місці ще один супермаркет.
Зрештою, підприємці ринку, за участі представників міськради, підписали меморандум зі своїм опонентом-претендентом на ці землі, торговою компанією «Євротек», де чітко було розділено земельні ділянки.

- Ми абсолютно не заперечуємо спільного існування супермаркета і ринку, каже Зеновій Сідорський.
У вищезгаданому меморандумі є пункти, згідно з якими ТзОВ «Любінське сяйво» зобов’язується забрати всі судові позови проти своїх опонентів.

- Я, через свою наївність, повірив тим людям. Я забрав всі позови, я відмовився від усіх судових з’ясувань. А коли це відбулося, то торгова компанія «Євротек» вирішила піти в суд і оскаржити договори оренди. Підлість зашкалює, - каже директор ринку.

В той же час в різні суди було подано судові позови від різних фірм. Всі вони хочуть одного: через суд змусити міську раду розірвати угоду з ринком і заволодіти територією.

- Це виглядає так: якщо мені завтра сподобається сусідська хата, то я буду вважати, що вона в нього незаконна і вимагатиму через суд віддати її мені, - каже Зеновій Сідорський.

У цьому конфлікті міська рада зайняла позицію «моя хата скраю». За словами директора ринку, чиновники йому відповіли, що вони не можуть заборонити нікому подавати судові позови.

- Я хочу нагадати, що ця ситуація назріває на території міста, - каже підприємець.
Якщо міська рада всеж  скасує договір оренди, то без робочих місць залишаться понад 400 осіб. І підприємці просто так здаватися не будуть. Вдова військовослужбовця, який загинув в зоні АТО, Юліана Лущик заявила, що вона сама утримує свою родину, допомоги чекати їй немає від кого, то ж вона готова йти перекривати дороги.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів